Economie

Partnerbijdrage

Leuke activiteiten binnen Groningen. Nieuwe uitdagingen liggen ook in Zuid-Holland

Met de corona-pandemie nog steeds in ons leven zijn verre vakanties niet meer wat het ooit was. Verhoogd besmettingsgevaar, duurdere prijzen en de angst voor toeristen onder lokale bevolking in het buitenland geeft niet bepaald de rustgevende sfeer die je na een lange periode hard werken hebt verdient. Gelukkig kan het ook anders. Je staat er niet altijd bij stil, maar om de hoek een vakantiehuis huren is een goed alternatief.


Leestijd: 2 minuten

Leuke activiteiten binnen Groningen. Nieuwe uitdagingen liggen ook in Zuid-Holland
Leuke activiteiten binnen Groningen. Nieuwe uitdagingen liggen ook in Zuid-Holland

Binnenlandse vakanties zijn vandaag de dag populairder dan ooit tevoren. Het is goedkoop, vertrouwd, goed voor de Nederlandse economie en bovenal lekker makkelijk om te regelen. Er is voor ieder wat wils. Drukke steden waar je kan genieten van interessante musea en gezellige barretjes, dorpse boerderijen waar je lange wandelingen kan maken langs natuur en pittoreske huisjes of een all inclusive hotel aan de kust waar je kan bakken in de zon.

Eén van de grote vakantie hotspots in Nederland is Groningen. Dit komt mede door de grote variatie die de stad te bieden heeft. Zo is Groningen een jonge studentenstad met bruisende barren en winkelstraatjes. Daarnaast staat Groningen ook bekend om een rijke cultuur. Zo beschikt de stad over diverse musea en een oude kerk, genaamd de Martinitoren, die men ook tijdens de corona-pandemie kan beklimmen. Dit is nog maar het puntje van de ijsberg. Andere populaire vakantieplekken in Nederland zijn de Waddeneilanden, de Veluwe, de Zaanstreek en de Friese meren.

Een groot voordeel van vakanties in zo’n klein landje is dat veel vakantiegelegenheden dicht bij elkaar liggen. Echte avonturiers kunnen op deze manier de sfeer van verschillende gebieden proeven. Ook wordt hierdoor de drempel minder hoog om tussendoor minder bekende vakantiegelegenheden te bezoeken. Zo is het maar wat makkelijk om je vakantie in Zeeland te starten, door te reizen naar de kust in Zuid-Holland en af te sluiten in een gezellig Brabants stadje. Centraal liggende provincies zoals Zuid-Holland hebben bij deze rondreizen een groot voordeel. De kunst is nu nog alleen om reizende vakantiegangers genoeg te prikkelen om daadwerkelijk een extra tussenstop te maken in provincies als Zuid-Holland.

Al met al kunnen we concluderen dat de corona-pandemie toch stiekem iets positiefs heeft veroorzaakt. We hebben weliswaar beperkingen bij het uitzoeken van een buitenlandse vakantie, maar deze belemmeringen leiden tevens tot grotere bewustwording en waardering van vakanties in ons eigen kleine landje.