Economie

Lutje Lokaal zoekt kleine ondernemende stadsgenoten

Lutje Lokaal – een dag die in het teken staat van kleine ondernemers in Groningen – zoekt ondernemers in de binnenstad. Die kunnen gratis deelnemen aan het evenement op zaterdag 27 november, onder voorwaarde dat ze die dag in ieder geval tot 19:00 open zijn, en iets organiseren voor klanten of bezoekers, zoals een workshop, demonstratie of proeverij.


Leestijd: 2 minuten

Lutje Lokaal

Lutje Lokaal is de Groningse versie van het in Amerika ontstane ‘Small Business Saturday’, en is ontstaan als tegengeluid op Black Friday. Op de dag na alle kortingen van grote ketens en webwinkels staan kleine – lutje betekent klein – ondernemers én hun klanten in de spotlights. Die ondernemers doen niet mee door korting te geven, maar door extra waarde voor hun klanten te creëren, door bijvoorbeeld kleine attenties, persoonlijke aandacht en verrassende elementen. 

Inmiddels draait het twee keer per jaar terugkerende evenement niet meer om het tegengeluid op Black Friday. “We laten dit links liggen en versterken juist de elementen waar Lutje-ondernemers groots in zijn: samen een mooie binnenstad maken. Voor ons Lutjes komen klanten immers naar Groningen”, legt Amber van KOKOTOKO uit. Zij startte twee jaar geleden met Lutje Lokaal, samen met ondernemers Musetta van Musjes kinderwinkel en Nynke van Diezijner. 

Amber: “Buiten het Lutje Lokaal-evenement om vertellen we het verhaal van de Lutje-ondernemers die Groningen haar eigenheid en haar gezicht geven. We lichten uit wat ons onderscheidt van de grote ketens en webwinkels. We zorgen ervoor dat klanten ons al kennen voordat ze de stad bezocht hebben. Dat ze op bezoek komen bij bekenden, dat is Groningse gastvrijheid!”

Meedoen

Ondernemers die mee willen doen op 27 november kunnen gratis deelnemen, zolang ze die dag open zijn tot minstens 19:00, en iets organiseren dat waarde toevoegt voor de klanten en bezoekers. Ondernemers mogen zelf bedenken hoe ze dit invullen. De organisatie van het evenement geeft aan dat het het leukst is als eigenaren die dag zelf aanwezig zijn, zodat klanten en bezoekers de drijvende kracht achter zijn of haar zaak kunnen leren kennen. Deelnemers die zich voor 31 oktober aanmelden komen op de routekaart te staan. Amber: “Later aanhaken zonder vermelding kan altijd, the more the merrier!” 

Aanmelden of vragen stellen kan hier, of door te mailen naar info@diezijner.eu.