Economie

Marne Mosterd hoofdsponsor ijshockeyclub GIJS Groningen

Marne Mosterd wordt de komende drie seizoenen hoofdsponsor van ijshockeyclub GIJS Groningen. De club speelt tot medio 2027 onder de naam GIJS Marne Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Marne Mosterd volgt HEPRO op als hoofdsponsor. Directeur Paul de Vries van Marne Mosterd is al langer liefhebber van de ijshockeysport en is een betrokken sponsor van de club. “We hebben in de ijshockeyhal al flink wat reclame-uitingen en kwamen afgelopen najaar in gesprek over een mogelijk hoofdsponsorschap. We merken dat de belangstelling voor het avondje GIJS flink in de lift zit”, zegt De Vries.

In de noordelijke sportwereld is Marne Mosterd ook al langere tijd als sponsor actief bij FC Groningen. Afgelopen seizoen was het bedrijf eveneens zichtbaar op de boarding bij FC Emmen. “We kennen onze oorsprong in 1895 in de provincie Groningen langs de rivier de Marne en zijn sinds 1926 met ons bedrijf in de stad Groningen gevestigd. We vinden het belangrijk om de sport in ons achterland te ondersteunen.”

Duurzaam Bestuurslid commercie Erik Koops van GIJS Groningen licht toe hoe de overeenkomst tot stand is gekomen: “Nadat bekend was dat onze vorige hoofdsponsor HEPRO niet zou verlengen, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Daarbij hebben we uiteraard eerst binnen het bestaande sponsorbestand gekeken en zo kwamen we al gauw uit bij één van onze trouwe partners: Marne Mosterd.”


“We zijn heel erg blij dat we de samenwerking verder kunnen uitbouwen en kijken uit naar een langdurige relatie. Deze overeenkomst past goed in ons streven om de businessclub verder uit te bouwen en sponsors nog meer bij onze sport te betrekken. Het is bovendien het symbolische moment om duidelijk te maken dat de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2024-2025 in volle gang zijn. We willen na de zomer weer goed voor de dag komen in de Eredivisie.”