Economie

Martin Scholma (68), uitgever en grafisch ondernemer uit Bedum, overleden

De Groningse uitgever en grafisch ondernemer Martin Scholma (68) is afgelopen donderdag 5 maart overleden. Martin Scholma was jarenlang algemeen directeur van Scholma Print en Media in Bedum.


Leestijd: 1 minuut

Martin Scholma (68), uitgever en grafisch ondernemer uit Bedum, overleden
Martin Scholma (68), uitgever en grafisch ondernemer uit Bedum, overleden

Martin Scholma was van januari 2003 tot en met mei 2018 algemeen directeur van Scholma Print en Media, een meer dan tachtig jaar oud familiebedrijf. Daar stond hij aan het roer in een periode van grote veranderingen in de grafische industrie. Hij bedacht nieuwe diensten voor het bedrijf in een tijd van sterk toegenomen concurrentie via internet.

Zo was hij de drijvende kracht achter een nieuwe applicatie VEEEW (Augmented Reality), waarin offline (papier) en online (digitaal) met elkaar zijn verbonden. Dit biedt voor de klant extra mogelijkheden voor communicatie en marketing en speelt in op innovatietrends waarin communicatie met drukwerk en digitaal hand in hand gaan.

In het marktsegment van gevarieerd drukwerk behoort Scholma overigens tot de top-20 van Nederland en is hierin de grootste in Noord-Nederland. Martin Scholma bekleedde vele maatschappelijke functies in en rond zijn woonplaats Bedum. Vanaf januari 2018 was Martin Scholma bestuurslid van het KVGO, een vereniging van ondernemers die in de grafimediabranche.

Martin was zijn loopbaan begonnen als journalist. Hij nam de pen nog steeds graag ter hand, en schreef regelmatig opinie-artikelen over de gevolgen van de aardbevingen voor Groningen