Economie

Nieuw netwerk voor Groningse vrouwelijke ondernemers: VrouwMibo

Groningen is een nieuw netwerk van vrouwelijke ondernemers rijker: VrouwMibo. VrouwMibo is bedoeld voor ambitieuze, moedige, innovatieve vrouwelijke leiders in Groningen. Op 28 oktober staat de eerste editie van VrouwMiBo, met als doel vrouwelijke bedrijfseigenaren te verenigen, op de agenda.  VrouwMibo wordt gesponsord door Founded in Groningen, Klapstoel Academy en de NOM.


Leestijd: 1 minuut

Nieuw netwerk voor Groningse vrouwelijke ondernemers: VrouwMibo
Nieuw netwerk voor Groningse vrouwelijke ondernemers: VrouwMibo

De initiatiefnemers zijn Johanna Spiller en Freya Liemburg. Johanna is eigenaar van Klapstoel Academy, een bedrijf dat de kloof tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt wil dichten. Freya is oprichtster van ondernemersnetwerk Yes! Digital en webdesign bureau Flocker. Door hun beide ervaringen in het bedrijfsleven en bij de bestaande netwerkclubs vonden ze het hun tijd voor een nieuwe invalshoek om vrouwen te verenigen.

“Onze missie is om baanbrekende ondernemers samen te brengen”, aldus Johanna Spiller. “We willen een netwerk te creëren waarbij we elkaar kunnen inspireren, successen samen kunnen vieren en een eerlijk gesprek kunnen hebben over onze business en onze ervaringen als ondernemers.”

Freya Liemburg vult aan: “Het doel van de VrouwMiBo is tweeledig: enerzijds willen we meer ondernemende vrouwen samenbrengen om kennis uit te wisselen en elkaar te helpen. Juist omdat er maar zo weinig zijn is dit nodig. Anderzijds hopen we uiteindelijk dat dit netwerk voor rolmodellen gaat zorgen en meer vrouwen gaat inspireren om te ondernemen.”

Op 28 oktober vindt de eerste editie plaats met zo’n 30 vrouwelijke ondernemers bij Wadapartja Westerhaven. De volgende editie zal plaatsvinden op 27 januari. Ondernemers die interesse hebben om aan te sluiten, kunnen mailen naar: johanna@klapstoel.academy