Economie

Nieuwe aanblik Grote Markt at night dankzij feeërieke verlichting Market Hotel

De Grote Markt at night heeft sinds de opening van het Market Hotel een heel andere aanblik. De gevel van het hotel wordt namelijk opgesierd door enkele honderden meters aan dimbare LED-verlichting.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe aanblik Grote Markt at night dankzij feeërieke verlichting Market Hotel
Nieuwe aanblik Grote Markt at night dankzij feeërieke verlichting Market Hotel

Het hypermoderne hotel is een ontwerp van de Duitse architect Thomas Müller, die ook voor het ontwerp van de gevelverlichting tekende. Het was echter het stad-Groningse Matthijssen – Ten Have lichtreclame dat de klus kreeg om de meterslange LED-lijnen aan de gevel te bevestigen.

Volgens eigenaar/directeur Ralph Matthijssen gaat het in totaal om 420 meter aan LED-lijn. De verlichting is dimbaar, en kan dus relatief eenvoudig feller of minder fel worden ingesteld. Dat bleek ook al nodig: op dit moment zijn de lampen, op verzoek van de gemeente, tot zo’n 10 procent gedimd.

Matthijssen noemt het resultaat ‘een echte eyecather’. “We worden dan overspoeld met positieve reacties”, zegt hij. “De verlichting op zo’n bijzonder gebouw en op zo’n prominente plek valt natuurlijk ook wel op”, zo zegt hij op GROC.nl.


Overigens is een flink deel van de verlichting op de Grote Markt geleverd door het Groningse lichtbedrijf. Matthijssen wijst als voorbeeld op het metersgrote logo van Hooghoudt, bovenop het gebouw van Vindicat, en de neon-lichtteksten op de panden van onder andere De Doelen, De Drie Gezusters en de Groote Griet.

Market Hotel

Het Market Hotel is een hotel van de West Cord Groep. Het Market Hotel zes verdiepingen beslaan, met op de bovenste etage een groot dakterras waar zo’n tweehonderd gasten kunnen vertoeven. Het hotel krijgt 120 kamers, waarvan een deel met Frans balkon.