Economie

Partnerbijdrage

Nieuwe attractie op het Paterswoldsemeer: (culinaire) tochtjes op varend terras

Groningen en verre omgeving zijn een nieuwe attractie rijker, die tijdens de voorjaars- en zomerdagen véel mensen zal aanspreken: bijzondere vaartochten op het Paterswoldsemeer. Het Groningse bedrijf The Lake Events (www.thelake.events) is gestart met de verhuur van een boot op het Paterswoldsemeer, voor de meest uiteenlopende activiteiten. Van familiereünies, en (bedrijf)borrel, verjaardagen of vrijgezellenfeestjes, tot het houden van een bierproeverij, lunches en vergaderingen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe attractie op het Paterswoldsemeer: (culinaire) tochtjes op varend terras
Nieuwe attractie op het Paterswoldsemeer: (culinaire) tochtjes op varend terras

De boot van The Lake Events lijkt op een varend terras, waar men kan genieten van het uitzicht, het water, de mooie omgeving en van elkaars gezelschap. De afvaart is vanaf de kade in Corpus den Hoorn-zuid.

The Lake Events is een initiatief van Henriëtte IJzelenberg en Paul van Put. “We zijn er vorig jaar mei gestart en voortaan varen we van 1 april tot 1 oktober”, vertelt Paul van Put.

Bezoekers die een tochtje gaan maken worden eerst ontvangen met een welkomstdrankje door een gastvrije kapitein en matroos. De te varen route kan naar wens worden aangepast en de kapitein kan de boot aanleggen bij de eilanden of elders op het meer voor anker gaan. Mocht het weer wat minder zijn, of wanneer het juist te warm is, dan is er het overdekte terras dat beschermt tegen wind, zon, regen.

Passagiers kunnen het vaartochtje en de culinaire wensen zelf en op maat afstemmen, of ze kunnen kiezen voor één van de pakketten: vergaderen, lunch, borrel (+hapjes), BBQ of bierproeverij. Het varende terras biedt plek voor 6-18 personen.

Paul van Put heeft grote verwachtingen van het nieuwe vaarseizoen. Waarin onderscheidt zijn varende terras zich van andere boottochten met borrel? “Je vergeet soms dat je op een boot zit, het is echt een varend terras, je zit dus niet schouder aan schouder in een sloepje. En dan kun je ook nog lekker tafelen en borrelen, zakelijk of privé”.

“We hebben dit jaar ook wat veranderingen doorgevoerd. Nieuw dit jaar zijn de vergader- en lunchpakketten. Het leek ons ook een leuke break van de werkdag en het Paterswoldsemeer is natuurlijk ook een inspirerende werkomgeving.”

Voor meer informatie en reservering met tijdslot, kijk op: www.thelake.events