Economie

Nieuwe vintagewinkel Tien: alle kleding tientje per stuk

Een uniek concept voor Groningen en misschien zelfs wel voor heel Nederland: een vintagewinkel waar álle kledingstukken 10 euro per stuk kosten. “Retro jurkjes, funky overhemden, kleurrijke truien en jaren ’80-broeken. Alles is een tientje”, vertelt eigenaresse Aline Bus van de winkel Tien, die aankomende vrijdag de deuren opent in de Steentilstraat 13.


Leestijd: 1 minuut

Alle items die vanaf vrijdag in de winkel hangen, zijn volgens Aline 25 jaar of ouder. Ze zijn bovendien schoon én nagekeken op vlekjes of eventuele gaatjes. “Het zijn dus gewoon hele mooie items, die nog heel goed een tweede of zelfs derde ronde mee kunnen.”

“We willen dat ook mensen die het niet zo breed hebben er leuk en hip uit kunnen zien”, zo vertelt Aline over de gedachte achter Tien. Tegelijkertijd speelt ook duurzaamheid een rol. “De kledingindustrie is enorm vervuilend. Dus hoe mooi zou het zijn als mensen in plaats van een goedkoop truitje van een fast fashion-keten bij Tien een mooi vintage kledingstuk op de kop weten te tikken.”

Aline kwam op het idee voor Tien na een verbouwingsopruiming bij Onder De Linde, waarvan ze ook eigenaresse is. Vanwege een aankomende make-over van de winkel, waar je vooral unieke vintage items in de rekken hangen, hield ze vorig jaar een grote opruiming waarbij een deel van collectie was afgeprijsd tot 10 euro. “Dat bleek een enorm succes en leverde heel veel positieve reacties op van mensen die het niet zo breed hebben. Dat bracht me op het idee van Tien.” 

Met de komst van Tien ontwikkelt de Steentilstraat zich langzaam maar zeker tot een straatje met bijzondere en unieke zaakjes. Behalve straks drie vintage winkeltjes, zitten er ook een aantal platenzaken, een bloemenwinkel en opende vorig jaar De Dikke Boterham er nog de deuren!