Economie

Noordlease ook volgend seizoen op shirt FC Groningen


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen en Noordlease sloten in december 2006 een vierjarige verbintenis, ingaande het seizoen 2007/2008. In dat contract zat de mogelijkheid opgesloten na drie jaar afscheid van elkaar te nemen als de omstandigheden daarom zouden vragen. Daarover zijn de laatste maanden diverse constructieve gesprekken gevoerd en daarin kwamen beide partijen tot de conclusie dat een verdere samenwerking zeer gewenst is. FC Groningen en Noordlease zijn nu zelfs nog in gesprek met elkaar over een continuering van de samenwerking ook na volgend jaar.

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen is blij met de voortzetting van het sponsorschap met Noordlease. “Zeker in deze tijden is het voor een betaald voetbal organisatie niet eenvoudig een hoofdsponsor te vinden en te binden. Wij hebben in Noordlease een uitstekende en betrouwbare partner en zijn dan ook verheugd dat we aan elkaar verbonden blijven. Het bedrijf is gevestigd in Groningen, maar wil de landelijke activiteiten met meer naamsbekendheid ondersteunen. Wij vinden dan ook dat we prima bij elkaar passen.”

Robert Nienhuis, directeur van Noordlease, bevestigt dit. “Wij dragen FC Groningen al lang een warm hart toe. De continuering van de sponsoring is gebaseerd op een optimale combinatie van landelijke naamsbekendheid en investeren in de regio. De naam Noordlease blijft tevens op de shirts van de jeugdafdeling van FC Groningen staan en daarmee leveren wij ook een maatschappelijke bijdrage door te investeren in sport voor de jeugd.”

Noordlease behoort tot de grootste autoleasemaatschappijen van Nederland. Het bedrijf bestaat sinds 1982 en heeft vestigingen in Groningen en Almelo. Met een wagenpark van 10.000 auto’s is het de grootste leasemaatschappij van Noordoost-Nederland. Er is een historische band tussen FC Groningen en Noordlease. Het bedrijf is al meer dan 20 jaar sponsor van de club.

Over de bedragen die met de sponsorovereenkomst zijn gemoeid worden geen nadere mededelingen gedaan.