Economie

Nu al meer dan 200 aanmeldingen voor carrière-evenement in energiesector

Met nog drie weken te gaan hebben al meer dan 200 baanzoekers zich aangemeld voor het evenement Meet Your Future in Energy. Bij het carrière-evenement zijn bedrijven als DNV-GL, TenneT, Gasunie en Alliander betrokken. Op dinsdag 24 november (15.00 – 17.30 uur) komen bedrijven en talent rondom het thema energie samen in een digitale omgeving om elkaar te ontmoeten tijdens een online informatiemarkt, vacatures te delen, vinden er interactieve masterclasses plaats, én is er de mogelijkheid om 1-op-1 met bedrijven en talent in contact te komen.


Leestijd: 2 minuten

Nu al meer dan 200 aanmeldingen voor carrière-evenement in energiesector
Nu al meer dan 200 aanmeldingen voor carrière-evenement in energiesector

De voertaal tijdens het evenement is Engels. Meet Your Future in Energy is een initiatief van Energy Academy (part of New Energy Coalition), Campus Groningen, Gemeente Groningen en Make it in the North. 

“Groningen speelt met waterstof een centrale rol in het duurzame energiesysteem van de toekomst. Deze rol kunnen we niet behouden zonder de juiste talenten die gaan werken in deze industrie. Daarom juich ik evenementen als deze van harte toe”, aldus Paul de Rook, wethouder Economische Zaken, Gemeente Groningen. 

Linda Flanderijn, Projectmanager New Energy Coalition licht de komst van dit evenement verder toe: “New Energy Coalition brengt kennis, onderzoek, techniek en ondernemerschap samen. Wij willen een katalysator zijn voor een slimme energietransitie. Met dit evenement hopen we dan ook een mooie kans te creëren om talent en bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, om gezamenlijk de enorme transformatie van de energietransitie te versterken. “

Programma bekend
Naast bedrijven en start-ups in de energiesector hebben ook andere interessante partijen zich aangemeld voor een plekje in het digitale carrière evenement. Aanwezigen kunnen bijvoorbeeld een webinar bijwonen van het Top Dutch Solar Racing team wat gevestigd is op Campus Groningen, een inkijkje krijgen in de plannen voor de waterstof trein of hun netwerk verbreden tijdens de speed-dates. Het volledige programma is via Meet Your Future te bekijken. 

Aanmelden
Aanmelden voor bedrijven en bezoekers van het evenement kan via www.meetyourfuture.online. De organisatie raadt bedrijven aan om zich voor 17 november in te schrijven. Op 17 november gaat de app van dit evenement online en kunnen de deelnemers zien welke bedrijven er aanwezig zijn.  

Over Meet Your Future in Energy
Het digitale carrière evenement biedt dezelfde kansen als een fysiek evenement: workshops, 1-op-1 meetings, rondje langs de digitale stands, CV’s achterlaten en interessante netwerkgesprekken. Het digitale platform biedt volop mogelijkheden, voor (inter)nationaal talent en bedrijven om met elkaar in contact te komen. Het evenement is toegankelijk voor talent op MBO, HBO en WO niveau en voor de professionals binnen én buiten de regio. Het duurzaam blijven verbinden en aantrekken van talent en bedrijfsleven in Noord-Nederland is een initiatief en samenwerking van Gemeente Groningen, Make it in the North, Campus Groningen en Energy Academy (part of New Energy Coalition). Meet Your Future in Energy is het tweede online carrière evenement dat door deze partijen is opgezet.