Economie

Ondernemers bakken poffertjes voor leerlingen basisscholen

Groningse ondernemers bakken komende dagen poffertjes voor zo’n 700 leerlingen van zeven basisscholen in de stad. Bij het initiatief – de Poffertjes Party  – zijn onder andere Uitgeverij Noordhoff, ondernemers Albert Heijn Groningen, de Groningen City Club en stichting Present betrokken. Omarm Groningen, het platform tegen armoede, bracht scholen en ondernemers bij elkaar.


Leestijd: 1 minuut

Ondernemers bakken poffertjes voor leerlingen basisscholen
Ondernemers bakken poffertjes voor leerlingen basisscholen

Omdat leerlingen van groep 8 het dit jaar zonder schoolkamp en musical moeten doen, nam Basisschool De Tamarisk contact op met Omarm Groningen om een leuke actie te bedenken voor de kinderen.

In diezelfde periode besprak stichting Present met Omarm Groningen haar wens om met een Poffertjes BakFiets poffertjes te bakken voor kwetsbare groepen in Groningen. Toen de Groningen City Club besloot een poffertjes bakplaat te willen financieren rolde daar al snel de Poffertjes Party uit.

Medewerkers van uitgeverij Noordhoff willen zich graag inzetten voor de samenleving. Stichting Present, dat zinvol vrijwilligerswerk matcht met collega’s, gezin of vrienden, koppelde Noordhoff aan de Poffertjes Party. Via de gemeente is het idee van de Party verder gebracht naar de brugfunctionarissen op basisscholen in de stad. Naast een financiele bijdrage van de Groningen City Club haakt zij ook aan met mensen die gaan bakken. De ondernemers van Albert Heijn in Groningen leveren gratis alle ingrediënten.

Omarm Groningen is het platform tegen armoede. Het verbindt ondernemend Groningen met partijen die actief willen zijn voor mensen in armoede. Omarm Groningen brengt mensen samen, zorgt voor actie en regelt resultaat, met diensten, contacten of geld. Met de Poffertjes Party willen de deelnemende partijen alle 700 kinderen een bijzonder fijne laatste schoolweek geven.