Economie

Partnerbijdrage

Ook je trap heeft soms een make-over nodig

Het afgelopen jaar werd er in Nederland massaal verbouwd en verbeterd aan het huis. Daar hadden we immers mooi de tijd voor toen we thuis kwamen te zitten door de coronacrisis. Een onderdeel dat daarbij vaak over het hoofd wordt gezien, is de trap. Zonde, zegt traprenovatie-expert Stairz, want de trap is een essentieel en in het oog springend onderdeel van je huis. Zeker een open trap fungeert van nature als blikvanger. En wat zo in het zicht staat, moet ook mooi blijven.


Leestijd: 2 minuten

Ook je trap heeft soms een make-over nodig
Ook je trap heeft soms een make-over nodig

Het renoveren van een trap gebeurt doorgaans met overzettreden. Dat zorgt voor een veilige en strakke trap, waar je weer jarenlang met een gerust hart over kunt stijgen en dalen. Een open trap renoveren gebeurt door de bestaande treden rondom te bekleden, ook de onderzijde. Door de ruime keuze in materialen en designs geef je hiermee de bestaande trap een compleet andere look. De finishing touch wordt gevormd door een nieuwe trapleuning, bijvoorbeeld van RVS voor een stoere en tijdloze uitstraling. Zo wordt je trap van zuiver functioneel echt een onderdeel van je interieur en de uitstraling van je huis.

De traprenovatie-experts van Stairz hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van renovaties aan open en gesloten trappen. Bezoek hun website voor advies op maat of voor meer informatie omtrent de mogelijkheden voor een renovatie van jouw trap. Juist door die ervaring komen zij vaak tot oplossingen of ideeën waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Er is meer mogelijk dan je denkt bij het renoveren van je bestaande trap.

Ook als je genoeg hebt van jouw open trap zijn er mogelijkheden. Zo kunnen er stootborden tussen de treden worden geplaatst om de trap dicht te maken. Dit geeft bovendien de fijne mogelijkheid om een kast onder de trap te creëren voor wat extra bergruimte. Ook veiligheid is voor veel mensen een reden om te kiezen voor het laten dichtmaken van een open trap.

Natuurlijk gaan de mogelijkheden veel verder dan open trappen. Ook een trap met kale, betonnen treden is met behulp van overzettreden om te toveren in een warme en stijlvolle trap. Je kunt ervoor kiezen om de zijkanten van de trap te laten bekleden, oude vloerbedekking en kraaklatten te laten verwijderen of het trapgat te laten schilderen voor een complete make-over.

En wat te denken van het verwerken van led-verlichting in de traptreden? Daarmee maak je van je trap niet alleen een stijlvolle en warme lichtbron, maar het zorgt ook nog eens voor extra veiligheid wanneer je de trap in het donker gebruikt. Door de verlichte treden zie je immers precies waar je je voeten neerzet. Over veiligheid gesproken: als je nog niet overtuigd was dat het tijd is om je trap te laten renoveren, dan is dat nog een belangrijk argument. Juist oude, versleten traptreden vergroten namelijk het risico op uitglijden. Na een renovatie kun je weer met een gerust hart op je lekkere dikke sokken over de traptreden lopen.