Economie

Partnerbijdrage

Platform Duurzaam organiseert kennisbijeenkomst Circulaire Economie

Platform Duurzaam organiseert op 31 oktober een kennisbijeenkomst Circulaire Economie. De gemeente Groningen wil oploper zijn op dit gebied, maar wat is er voor nodig om dit te bereiken?


Leestijd: 1 minuut

De Rijksoverheid heeft als doel om 50 procent primaire grondstoffen te gebruiken in 2030. En in 2050 is het doel 100 procent circulair zijn. Ook de gemeente Groningen onderschrijft deze doelstellingen en wil dus zelfs koploper zijn. Maar wat kan de gemeente doen? En wat kunnen bedrijven en inwoners zelf doen?

In april van dit jaar is de Vereniging Circulair Groningen opgericht. Zij werken vanuit vijf speerpunten naar deze ambitieuze doelen waarin de rol van de politiek om te versnellen ook cruciaal is. 

Heleen van Wijk, voorzitter, en Bart Volkers, kwartiermaker, van Vereniging Circulair Groningen vertellen tijdens deze avond meer over wat er op het gebied van Circulaire Economie al gebeurt in de gemeente en provincie Groningen. Ook vertellen zij meer over de nieuwste innovaties en instrumenten zijn die door overheden ingezet kunnen worden.

Het belooft volgens de organisatie een inspirerende avond te worden. Ben je erbij en denk je mee? Klik hier voor meer info en aanmelden. De avond vindt plaats in Land van Kokanje, in de Oude Boteringestraat in Groningen.