Economie

Opluchting bij bedrijvenvereniging WEST: ondernemers kunnen elkaar weer ‘in het echt’ ontmoeten

‘Zoom’, ‘Skype’ of ‘Teams’ zijn handige voorzieningen. Maar ook voor ondernemers geldt: er gaat toch echt helemaal niets boven een ‘echte’ vergadering. Zeker met een broodje er bij. Ook al zit je minstens anderhalve meter uit elkaar. Dat bleek donderdag bij de Algemene Ledenvergadering van bedrijvenvereniging WEST.


Leestijd: 2 minuten

Opluchting bij bedrijvenvereniging WEST:  ondernemers kunnen elkaar weer ‘in het echt’ ontmoeten
Opluchting bij bedrijvenvereniging WEST: ondernemers kunnen elkaar weer ‘in het echt’ ontmoeten

De opluchting was voelbaar bij de start van de Algemene Ledenvergadering van de Bedrijvenvereniging WEST donderdagmiddag in het Auditorium van het bedrijf Bytesnet op de Zernike Campus in Groningen. Want voor het eerst sinds lange tijd konden leden en belangstellenden elkaar weer in levenden lijven ontmoeten, in plaats van via Zoom of Teams.

Wat tot maart/april de normaalste zaak van de wereld was geweest – samen vergaderen en lunchen met een broodje – was nu opeens een verademende ervaring. ‘Dit is de eerste “normale” bijeenkomst, na een lange serie bizarre vergaderingen’, vatte voorzitter Klaas Holtman van WEST de situatie samen. Er waren enkele tientallen mensen naar de vergadering gekomen, waar ze werden bijgepraat over tal van actuele ontwikkelingen op Campus Groningen.

Een van de zaken die aan de orde kwamen was het voorstel tot het plaatsen van een “Landmark”, bij de entree van de Campus aan de noordkant. Dit “Landmark” moet duidelijk maken dat je niet meer in de woonwijk bent, maar op een bedrijventerrein. Het Landmark moet een herkenningsteken worden voor wat nu nog een vrij lossen verzameling is van gebouwen.  Ook moet duidelijk worden dat in dit gebied het menselijk kapitaal van de toekomst wordt geschoold.

Het herkenningsteken vergt een investering van 60.000 euro. Overigens zal de gemeente Groningen formeel nog wel toestemming moeten geven voor het herkenningsteken.

Artist impressie van het te ontwikkelen landmark voor de Zernike Campus
Artist impressie van het te ontwikkelen landmark voor de Zernike Campus

De belangstellenden kregen ook informatie over het initiatief “Rookvrije Campus”. Dat komt er op neer dat er vanaf volgend collegejaar niet meer mag worden gerookt op de terreinen van de Hanzehogeschool Groningen en de RUG. Voorzitter Klaas Holtman van WEST zei dat de doelen van de Rookvrije Campus weliswaar deelt, maar hij vindt dat MKB bedrijven op de Campus Groningen hun medewerkers dan ook dezelfde anti-rook begeleiding zouden moeten kunnen aanbieden als RUG en Hanzehogeschool.