Economie

Opnieuw 50 procent korting voor studenten bij sterrenrestaurant Noor in Groningen

Studenten die in juli bij sterrenrestaurant Noor willen eten, krijgen 50 procent korting op de menuprijs. Chefs Marleen en Jeroen Brouwers willen met de actie eten in een toprestaurant toegankelijker maken voor studenten.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Ewoud Rooks
Foto | Ewoud Rooks

“Toen wij nog studeerden was eten op niveau vaak onbereikbaar, terwijl wij heel graag inspiratie op wilden doen”, vertelt Jeroen Brouwer. “Daarom geven we jongeren graag korting. Zo kunnen ze kennismaken met eten op niveau, met ons en met Noor. We hopen dat ze de potentiële gasten van de toekomst zijn.”

De korting is een vervolg op de actie van afgelopen jaar, toen de eigenaren van Noor voor het eerst een kortingsactie voor studenten organiseerden. De vier datums in het najaar van 2022 waren toen binnen een minuut uitverkocht. Dit jaar gaat het om twaalf datums in de maand juli.

Noor opende de deuren in maart 2022. Binnen drie maanden had het restaurant van Marleen en Jeroen een eerste ster binnen. Ook kwam het vorig jaar als hoogste nieuwkomer binnen in de Gault&Millau-gids.

De studentenactie loopt van 5 tot en met 29 juli 2023 en is geldig op woensdagavond, donderdagavond en zaterdagmiddag. De actie is van toepassing op studenten tussen de 18 en 25 jaar die kunnen aantonen dat ze studeren. Tafelgenoten die niet voldoen aan de actievoorwaarden betalen de reguliere menuprijs. Reserveren kan vanaf 21 juni 2023 00.00 uur via het reserveringssysteem op de website. Daar is ook meer informatie te vinden over de kortingsactie.

Foto | Ewoud Rooks