Economie

Oude Engelensteeg en Engelenpoort in Groningen gaan weer open

De oude Engelensteeg in Groningen gaat weer open. Het betreft het steegje tussen de Poelestraat en de Nieuwe Markt, het nieuwe plein rond Forum Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Oude Engelensteeg en Engelenpoort in Groningen gaan weer open
Oude Engelensteeg en Engelenpoort in Groningen gaan weer open

In november en december leggen stratenmakers nieuwe stenen in de Engelensteeg. Eind dit jaar gaat de Engelensteeg met de Engelenpoort dan sinds lange tijd weer open. Via deze steeg kun je dan vanuit de Poelestraat naar de Nieuwe Markt lopen.

Verder rondt een aannemer deze weken ook het laatste deel van de bestrating tussen het Forum Groningen en The Market Hotel op de Grote Markt af.

Engelenpoort
De Engelenpoort is de poort tussen Poelestraat 12 en Poelestraat 14. De poort dateert uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. De poort is genoemd naar vroegere herberg 'De Blauwe Engel' op de westelijke hoek van de gang met de Poelestraat.

Tot 2012 verbond de Engelenpoort de Poelestraat met het binnenterrein bij de Naberhof (foto links). In de nieuwe situatie wordt de Engelenpoort één van de toegangspoorten tot de Nieuwe Markt (foto rechts). De Engelenpoort blijft dus gehandhaafd en komt zelfs veel meer in het zicht te liggen.

Foto's: Groningen Vernieuwt