Economie

Partijen maken zich zorgen over gevolgen faillissement MartiniZorg

De SP, GroenLinks en de PvdA maken zich grote zorgen over de gevolgen van het faillissement van MartiniZorg. De partijen eisen vandaag opheldering van het gemeentebestuur. Dat meldt Dagblad van het Noorden.


Leestijd: 1 minuut

SP wil dat gemeente zorgtaken van MartiniZorg overneemt
SP wil dat gemeente zorgtaken van MartiniZorg overneemt

Het is nog onduidelijk wat het faillissement betekent voor de 55-plussers met een verstandelijke en/ of psychische beperking die thuis extra zorg krijgen. Ook is nog onduidelijk wat er met de 208 medewerkers gebeurt. Daarnaast is niet helder of de gemeente financiële schade lijdt.

Snelle overname is nodig

Curator Hans Silvius buigt zich over het faillissement en doet onderzoek naar het debacle. Voor nu werkt het personeel in elk geval door. De 167 medewerkers die in vaste dienst zijn, worden betaald door UWV. Een snelle overname is volgens de curator wel van belang om risico’s te beperken en mensen langer aan het werk te kunnen houden. Er hebben zich al meerdere overnamekandidaten gemeld. 

Het gemeentebestuur houdt zich op de vlakte over een eventuele financiële scheur in de broek. De samenwerking met MartiniZorg stond de afgelopen jaren behoorlijk onder druk. De gemeente was ontevreden over de kwaliteit van de zorg en bezorgd over sluiting van enkele locaties. Ook was ze verontwaardigd over onrechtmatige declaraties van jeugdhulp.