Economie

Petitie tegen reclamebelasting richting 3000 handtekeningen

Groningse ondernemers zitten niet stil in de strijd tegen het plan van B & W om reclamebelasting in te voeren. Dit weekend heeft een groep ondernemers door de hele gemeente posters verspreid met daarop de oproep om de petitie tegen reclamebelasting te ondertekenen. Die petitie is afgelopen week opgezet en is inmiddels 2800 keer ondertekend.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Jos Schuurman
Foto: Jos Schuurman

Maandag en dinsdag kan de petitie nog ondertekend worden. “We gaan voor 3000 handtekeningen”, zegt Guus Vries, voorzitter van Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO). Woensdag wordt de petitie namens het collectieve bedrijfsleven aangeboden aan de gemeente, tijdens een vergadering over het onderwerp.

Het Groningse bedrijfsleven heeft zich in de afgelopen tijd fel uitgesproken tegen het plan om reclamebelasting in te voeren. De ondernemers stellen voor om in samenwerking met de gemeente maatregelen te nemen om de openbare ruimte netjes te houden, het doel van de belasting.

Of de gemeente daarin meegaat, zal op woensdag 8 november blijken. Dan wordt er definitief besloten of de reclamebelasting doorgaat.

De posteractie wordt gesteund door de Groningse bedrijvenverenigingen: VBNO, WEST, Zuidoost, GCC, Ondernemend Ten Boer en Ondernemend Haren. Ook KHN en VNO/NCW steunen de actie.