Economie

Plannen voor groot hotel in Oosterboogcomplex aan Gedempte Kattendiep

Investeerder Arend Jan Vegter heeft volgens stadsblog Sikkom grote plannen voor een hotel met 135 kamers in het Oosterboogcomplex aan het Gedempte Kattendiep. In dat pand zitten al de restaurants Digibites en Happy Italy.


Leestijd: 1 minuut

Mochten de plannen doorgaan, dan gaat het volgens Sikkom om het grootste hotel in de binnenstad van Groningen. Zo heeft het nieuwe Market Hotel aan de Grote Markt 123 kamers. Aan het Zuiderdiep heeft het Martini Hotel 116 kamers. Buiten het centrum heeft alleen het Mercure Hotel meer kamers, namelijk 157. 

Vastgoedmagnaat Arend Jan Vegter heeft zijn plannen voor het hotel ontwikkeld met architect De Zwarte Hond. Ze willen het gebied een kwaliteitsinjectie geven. De plannen hebben geen enorme gevolgen voor de restaurants Digibites en Happy Italy en de bowlingbaan aan het Kattendiep. Die kunnen gewoon blijven bestaan. Het hotel wordt er omheen gebouwd. Vegter zou mikken op een brede doelgroep van stelletjes, vriendengroepen en gezinnen. 

Het kantoorpand staat al zo’n tien jaar leeg. In 2019 heeft Vegter het pand voor 6,15 miljoen euro gekocht van Aprisco. Op dat moment huurde ook de gemeente Groningen nog een deel van het pand. De Oosterboog wordt omsloten door de Oosterstraat, het Gedempte Kattendiep en de Kleine Peperstraat en is in de jaren ’80 gebouwd als ABC-complex voor de winkels Albert Heijn, Giraffe en Marca.

De vastgoedondernemer hoopt dat eind 2022 of begin 2023 wordt begonnen met de verbouwing van het pand. De gemeente heeft volgens Sikkom positief gereageerd op de plannen. De officiële vergunningsaanvraag is echter nog niet beoordeeld. Als dat is gebeurd, gaat Vegter op zoek naar een uitbater voor het hotel.