Economie

Promotiedagen vanaf morgen in Groningen; City Club heeft topspreker; Bedrijvenverenigingen met eigen plein

Vanaf morgen, dinsdag 8 november, is het weer ouderwets druk en gezellig in Martiniplaza. Dan staat de enorme hal volledig in het teken van de Promotiedagen, en laten de mooiste bedrijven van Stad en Ommeland zien waar ze allemaal mee bezig zijn. Er zijn ook tal van activiteiten. Zo is de Groningen City Club er in geslaagd een internationale topspreker naar de stad te halen, die spreekt over de toekomst van de winkelgebieden.


Leestijd: 1 minuut

Promotiedagen vanaf morgen in Groningen; City Club heeft topspreker; Bedrijvenverenigingen met eigen plein
Promotiedagen vanaf morgen in Groningen; City Club heeft topspreker; Bedrijvenverenigingen met eigen plein

Deze spreker, Ibrahim Ibrahim, laat zijn licht schijnen op de toekomst van de fysieke winkelgebieden. Zijn lezing is gratis te beluisteren, begint dinsdagavond om 19.00 uur, maar aanmelden is wel noodzakelijk via de website Futureready retail www.futurereadyretail.nl

De lezing van Ibrahim gaat over de veranderingen in het huidige retail landschap. De veranderende consumentenbehoefte, de verdergaande digitalisering en de huidige uitdagingen in de maatschappij hebben allen impact op hoe de detailhandel gevormd wordt op korte en lange termijn. Traditionele winkelstraten en -centra zullen nu moeten acteren om ook in de toekomst aantrekkelijk te blijven. Om ondernemers, gemeenten, provincies en andere geïnteresseerden hierover bij te praten organiseert het georganiseerde bedrijfsleven in Groningen samen met de gemeente Groningen, VNO-NCW / MKB Noord en INretail op 8 november Future Ready Retail.

De bedrijvenverenigingen Zuidoost (ZO), WEST en de Groningen City Club (GCC) presenteren zich gezamenlijk op de Promotiedagen. Samen vertegenwoordigen zij een groot deel van de bedrijven die in Groningen gevestigd zijn.

Deze verenigingen voeren overleg met de Gemeente, organiseren evenementen, zorgen voor een schoon, veilig en bereikbaar werkgebied en ondernemen initiatieven op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. Bovendien verbinden ze jou met mede-ondernemers in de stad.

Meer over de lezing en de Promotiedagen vandaag op de Groninger Ondernemers Courant