Economie

Provincie Groningen minste miljonairs van Nederland

De provincie Groningen bungelt samen met Flevoland en Limburg onderaan de lijst met provincies met de meeste miljonairs. Iets meer dan 2 procent van de huishoudens heeft meer dan een miljoen euro vermogen. Ook de gemeente Groningen scoort met 1,8 procent niet hoog. De gemeente staat daarmee bij de onderste 10 procent van de lijst.


Leestijd: 1 minuut

Provincie Groningen minste miljonairs van Nederland
Provincie Groningen minste miljonairs van Nederland

Meeste miljonairs in Noord-Holland

In Noord-Holland wonen relatief de meeste miljonairshuishoudens (4,6 procent). Daar liggen ook de twee gemeenten met het hoogste aandeel miljonairs: Bloemendaal en Laren. De provincie wordt gevolgd door Utrecht en Zeeland. 

In heel Nederland neemt het aantal miljonairs voor het zesde jaar op een rij toe. Op 1 januari 2020 had 3,5 procent van de huishoudens in Nederland een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Dat zijn 278 duizend huishoudens, ruim 24 duizend meer dan in 2019. Vooral in Bloemendaal en Laren wonen veel miljonairs. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over vermogens. De waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld zijn daarbij meegerekend.