Economie

Provincie Groningen stelt Verbindingsfonds voor de derde keer beschikbaar

De provincie Groningen roept organisaties op om gebruik te maken van het Verbindingsfonds. Organisaties met innovatieve projecten om mensen aan het werk te krijgen, te houden en een leven lang te ontwikkelen, kunnen gebruik maken van dat fonds. Er is 500.000 euro beschikbaar voor dergelijke projecten. Aanvragen kunnen worden ingeleverd tussen 10 oktober en 6 november 2022.


Leestijd: 1 minuut

Provincie Groningen stelt Verbindingsfonds voor de derde keer beschikbaar
Provincie Groningen stelt Verbindingsfonds voor de derde keer beschikbaar

Het doel van het fonds is om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Iedere organisatie kan in aanmerking komen voor een subsidie van maximaal 100.000 euro. Voorwaarde is dat er wordt samengewerkt met een organisatie op een ander werkterrein. Om de subsidie aan te vragen moeten organisaties samen met een organisatie op een ander werkterrein een plan indienen en zelf de helft van de kosten dragen. Minimaal 25 mensen moeten hiervan profiteren, bijvoorbeeld door scholing of versterking van hun positie op de arbeidsmarkt.

Eerdere projecten

Het fonds is twee keer eerder opengesteld en heeft daarbij drie projecten opgeleverd. Zo is er een project waarbij oudere werknemers, in aanloop naar hun pensioen, een carrièreswitch maken door kansarme jongeren te begeleiden. Het tweede project gaat om mensen in de bijstand weer aan de arbeidsmarkt deel te laten nemen door belemmeringen weg te nemen. In het derde project worden ICT-basisvaardigheden aan werkzoekenden aangeleerd, zodat de afstand tot de arbeidsmarkt wordt verkleind. Voor deze projecten is in totaal ruim 200.000 euro uitgekeerd.

In februari 2023 volgt nog een vierde ronde van het Verbindingsfonds. Meer informatie is te vinden op de website van de provincie. Het Verbindingsfonds is tot stand gekomen met geld van Nationaal Programma Groningen. 

Foto: Nationaal Programma Groningen