Economie

Provincie Groningen: subsidie voor digitalisering ondernemers

Digitalisering is een van de economische prioriteiten van de provincie Groningen. Ook voor de concurrentiepositie van Groningse bedrijven is het noodzaak dat bedrijven alle mogelijke stappen zetten om te digitaliseren. Om deze twee redenen heeft de provincie Groningen besloten subsidie beschikbaar te stellen om met name kleinere ondernemers te helpen bij een hun digitale transitie.


Leestijd: 1 minuut

Provincie Groningen: subsidie voor digitalisering ondernemers
Provincie Groningen: subsidie voor digitalisering ondernemers

De provincie Groningen stelt 750.000 euro beschikbaar uit het Coronafonds om ondernemers te helpen hun digitale dienstverlening op te zetten, te verbeteren of verder te beveiligen. De provincie heeft het Coronafonds opgezet om Groningen sterker uit de coronacrisis te laten komen. Naar verwachting wordt de regeling wordt rond 22 juni opengesteld, via www.snn.nl.

De hoogte van de subsidie bedraagt minimaal 1.500 en maximaal 3.000 euro en 70 procent van de subsidiabele kosten. Met de keuze voor een redelijk kleine subsidie en een hoger subsidiepercentage hoopt de provincie een groter aantal, zo'n 300, kleinere ondernemers te kunnen helpen in een veilige digitale transitie.

Coronafonds

De subsidie voor digitalisering is afkomstig uit het Coronafonds dat de provincie Groningen heeft opgezet om ondernemers, organisaties en instellingen sterker uit de coronacrisis te laten komen. Het fonds, met daarin 11,5 miljoen euro, is gericht op de (vrijetijds-) economie, scholing en het behoud van banen.