Economie

Rolling Stones Pop-Up Store aan de Grote Markt: merchandise, optredens en een foto-expositie

Fans van de Rolling Stones kunnen hun hart ophalen in Groningen. Op 20 oktober opent er een heuse Rolling Stones Pop-Up Store aan de Grote Markt. Naast dat er allerlei merchandise van de Britse Rockband wordt verkocht, is er een podium in de winkel gebouwd waar bands zullen optreden én maken bezoekers kans op het nieuwe Stones-album Hackney Diamonds dat in het Groninger Museum te zien is en gesigneerd is door de drie leden van The Rolling Stones.


Leestijd: 1 minuut

Dat schrijft de Groninger Ondernemers Courant. Op 20 oktober komt het nieuwe album van de Britse rockers uit. Op diezelfde dag opent om 13:00 uur in het hart van de stad Groningen een speciale Rolling Stones Pop-Up Store zijn deuren. De opening zal gepaard gaan met een lezing van Leo Blokhuis over de band.

Dat de Pop-Up Store specifiek in Groningen de deuren opent, heeft alles te maken met de expositie Unzipped over The Rolling Stones die sinds juli dit jaar in het Groninger Museum te bewonderen is. Een pleinartiest zal de winkel verbinden met het museum door middel van een speciaal voetpad.

Foto-expositie

Een heel bijzondere attractie van de Pop-Up Store in Groningen is een uitgebreide expositie van 200 unieke foto’s van The Rolling Stones. Hoogtepunten zijn onder andere de originele foto’s van de eerste shoot van The Rolling Stones ooit. En een expositie in Nederland is natuurlijk ook niet compleet zonder uniek beeld van het geruchtmakende optreden in 1964 van de band in het Kurhaus in Scheveningen.

De Pop-Up Store is open van 20 oktober tot en met 18 november.