Economie

Ron Haans wint Ondernemersprijs Oost-Groningen

Ron Haans uit Winschoten heeft donderdagavond de 7e editie van de Ondernemersprijs Oost-Groningen gewonnen in de Klinker in Winschoten. Ron Haans heeft meerdere fitnesscentra in het Noorden, waaronder ook een aantal in de stad Groningen.
 


Leestijd: 1 minuut

Foto Nijkamp
Foto Nijkamp

“Dit unieke sportieve bedrijf is het gelukt om in relatief korte tijd na verschillende lockdowns een bloeiende en groeiende fitnessonderneming op te bouwen, waarbij gezondheid en beweging voorop staan”, zo stelde Erich Wünker, jurylid van de Ondernemersprijs Oost-Groningen en wethouder Economie gemeente Oldambt. “Dit getuigt van veel durf, lef en doorzettingsvermogen. Ron kwam, hij zag en overwo.”

28 nominaties en drie finalisten

Naast Ron Haans waren ook Verbidak en Winteb finalist van de Oost-Groninger Ondernemersprijs. De drie finalisten werden geselecteerd uit 28 nominaties. De jury hanteerde daarbij de volgende criteria: ondernemerschap, maatschappij en omgeving, innovatie enonderscheid én economie en werkgelegenheid.

De jury

De jury van de Ondernemersprijs Oost-Groningen bestaat uit Karel Groen, voorzitter en directeur van de Eems Dollard Regio (EDR), Joyce Walstra voorzitter van MKB-Noord, Annemarie Hannink, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, René Luinstra, voorzitter van de Ondernemerskring Oost-Groningen en Erich Wünker wethouder Economische Zaken van de gemeente Oldambt. 

De Ondernemersprijs Oost-Groningen

De Ondernemersprijs Oost-Groningen is een initiatief van de Ondernemerskring Oost-Groningen en de gemeente Oldambt. Het doel van de tweejaarlijkse prijs is het stimuleren van de regionale bedrijvigheid. Aan deze ondernemersprijs is de award ‘De Gouden Toekomst’ verbonden. Dit bronzen kunstwerk is speciaal voor de Ondernemersprijs Oost-Groningen ontworpen door kunstenares Erlinde Stephanus.