Economie

Ruim 243.000 bezoekers voor Groninger Museum

Het Groninger Museum heeft vorig jaar 243.700 bezoekers over de vloer gehad. De meeste bezoekers, ruim 100.000 in totaal, reisden af naar Groningen voor de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped, die nog tot en met 21 januari te zien is.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groninger Museum
Foto | Groninger Museum

De tentoonstelling Unzipped bracht, net als The Art of Hipgnosis, veel muziekliefhebbers naar Groningen. Ook Gianni Versace Retrospective stond vol in de belangstelling, na een geslaagde start in december 2022. In april was De Vaandeldrager van Rembrandt in het museum . Het schilderij bracht veel bezoekers naar het museum.

Laatste kans Unzipped

The Rolling Stones – Unzipped is nog maar enkele weken te zien: tot en met zondag 21 januari. Het slotweekend van de tentoonstelling valt samen met Eurosonic/Noorderslag (ESNS), het jaarlijkse internationale muziekevenement in Groningen, dat van 17 t/m 20 januari is. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari is het museum ook in de avond open, van 10 tot 20 uur. Groningen is de laatste locatie waar Unzipped te zien is.

Dit jaar bestaat het museum 150 jaar, wat gevierd wordt met Groninger Museum 150 jaar – Behind the Scenes. Bezoekers krijgen in deze tentoonstelling een kijkje achter de schermen. De Lentetuin van Van Gogh, die in 2023 weer boven water kwam, zal dan ook te zien zijn.

Van 9 maart t/m 3 november is de Kinderbiënnale en vanaf 30 november is Hoe Van Gogh naar Groningen kwam te zien. Het museum vertelt met deze tentoonstelling het verhaal van eigenzinnige Groningers en ondernemende studenten, die vanaf 1896 de moderne kunst naar het Noorden van Nederland brachten en daarmee de kunstwereld flink opschudden.