Economie

Partnerbijdrage

Speel in op de wensen van jouw klanten en ga voor duurzaam

De vraag naar duurzaamheid neemt toe en daarmee ook de vraag naar duurzame disposables. Ons advies? Luister naar jouw klanten en ga voor de duurzame disposables van TakeAware.


Leestijd: 2 minuten

Speel in op de wensen van jouw klanten en ga voor duurzaam
Speel in op de wensen van jouw klanten en ga voor duurzaam

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van vele consumenten. De vraag naar duurzame producten neemt toe en daarmee ook de vraag naar duurzame disposables. Niet alleen bij consumenten groeit de bewustwording, maar ook bij de overheid. Een goed voorbeeld daarvan is de nieuwe SUP-wetgeving die 3 juli jongstleden van kracht is gegaan. Deze wetgeving heeft als doel om de hoeveelheid plastic zwerfaval terug te dringen. Reden genoeg voor (horeca) bedrijven om structurele stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid.

De hoeveelheid wegwerpplastic in de zee neemt alsmaar toe en vormt een groot probleem voor het milieu. Maar liefst 50% van het mariene zwerfafval dat op de stranden wordt gevonden bestaat uit wegwerpplastics. De nieuwe Single Use Plastic wetgeving is gefocust op de 10 meest voorkomende plastics (zoals plastic bestek, bordjes, roerstaafjes en rietjes) die samen 86% van het marien zwerfvuil vormen. 

Om het plastic zwerfafval terug te dringen, gelden er vanaf 3 juli diverse maatregelen. Zo dient elk EU-land het verbruik van plastic on-the-go verpakkingen te verminderen. Komt er een verbod op verschillende wegwerpplastics, zoals plastic borden, bestek, wattenstaafjes en rietjes. En dienen hygiëneproducten van een voorschrift te worden voorzien waarop wordt vermeld hoe je het afval dient te scheiden.

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven voor plastic wegwerpartikelen. Zo vind je bij TakeAware bijna alleen maar milieuvriendelijke ofwel friendly disposables. Veelal van plant-based materialen zoals suikerriet (ook wel bagasse), hout en maiszetmeel. Plastic borden zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te vervangen door 100% biologisch afbreekbare borden van suikerriet. Houten bestek is een goed alternatief voor plastic bestek. En plastic rietjes zijn prima te vervangen door papieren rietjes.

Vaak denkt men dat duurzaam duurder is, maar dat hoeft niet. Omdat TakeAware zowel producent als leverancier is van verschillende disposables, bieden zij hun producten tegen een scherpe prijs aan. En als je het heel goed aanpakt kunnen duurzame disposables zelfs marge verhogend zijn.

De keuze voor duurzame disposables brengt vele voordelen met zich mee. Een daarvan is natuurlijk dat het milieuvriendelijk is. Maar dat is niet het enige. Door te kiezen voor duurzame disposables onderscheid je je van andere horecazaken. Daarnaast creëer je goodwill bij je klanten, want steeds meer mensen kiezen bewust voor duurzame alternatieven. Wanneer jij jouw gerechten in milieuvriendelijke disposables presenteert en transporteert is het dus dubbel genieten voor jouw gast.

Iedereen praat over duurzaamheid. Bij TakeAware voegen ze de daad bij het woord. Met een groot assortiment vol scherp geprijsde artikelen maken ze duurzaamheid beschikbaar voor iedereen: van de snackbar om de hoek tot chique restaurants. Duurzaam gemaakt, eenvoudig besteld én razendsnel geleverd. Sinds februari 2021 is de webshop live en helpen ze ondernemers hapje voor stapje duurzamer te worden.