Economie

Partnerbijdrage

Sport en gezondheid!

Regelmatige lichaamsbeweging mag ook niet worden verwaarloosd tijdens een coronavirus-epidemie, omdat we ons beter kunnen beschermen tegen virussen en andere ziekten door het immuunsysteem te versterken. Niet alleen de inname van de juiste vitamines en mineralen is belangrijk, sport is ook een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl.


Leestijd: 4 minuten

Sport en gezondheid!
Sport en gezondheid!

Er zijn talloze sportmogelijkheden, iedereen kan het type oefening vinden dat het beste bij hem past. Naast buitensporten kun je verschillende trainingen doen in de sportschool, sportscholen of zelfs thuis, in onze eigen huiskamer. Helaas worden we vanwege het coronavirus in een afgesloten ruimte gedwongen en beperkt het weer bewegingsvormen buitenshuis. Turnen in de hal of thuis is veel effectiever en efficiënter als we tussendoor naar muziek luisteren. Het ritme van de muziek bepaalt het tempo van de beweging, motiveert en geeft je natuurlijk een goed gevoel. De gunstige effecten van muziek zijn algemeen bekend en wetenschappelijk bewezen dat ze ook tijdens het sporten een positief effect hebben. Het maakt echter niet uit onder welke omstandigheden we verhuizen.

In gesloten ruimtes, muren, worden geluiden vanaf het oppervlak van het plafond gereflecteerd en zorgen voor storende echo's. Lawaaierig geluid kan op de lange termijn hoofdpijn en nervositeit veroorzaken, wat ook een negatief effect heeft op de sportprestaties. Daarom loont het zeker de moeite om de wanden en plafonds van kamers en kamers te behandelen met geluidsabsorberende en diffusor akoestische panelen, die niet alleen de akoestiek verbeteren, maar ook extern geluid filteren. In trainings- en fitnessruimtes, sportscholen kan dit echo's elimineren en een aangename sfeer creëren. Misschien nog wel belangrijker in danszalen is een perfecte akoestiek, want dans en muziek zijn onmisbare aanvullingen op elkaar. Om de klank van de ruimte optimaal te laten verlopen, vragen we de hulp van specialisten die door middel van akoestische metingen bepalen waar, hoeveel en welk type akoestische elementen er geplaatst moeten worden. Zelfs als we luidsprekers en versterkers van de beste kwaliteit kopen, als we niet omgaan met de akoestiek van de kamer, zullen we teleurgesteld zijn over de prestaties van audio- en hifi-apparaten.

Zittend werk, gebrek aan lichaamsbeweging en slechte voeding kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Hoe moe we ons ook voelen na werk of studie, probeer een beetje aan lichaamsbeweging te doen. Regelmaat is belangrijk als u effectieve resultaten wilt behalen. Als je van natuur en frisse lucht houdt, trek dan hardloopschoenen aan en jog, of spring in het zadel en ga fietsen in de omgeving. Met een sportoortelefoon van goede kwaliteit kunt u onderweg muziek bij ons hebben! Als we daarentegen niet de mogelijkheid hebben om dat te doen, of als we gewoon de voorkeur geven aan binnensporten, kunnen we ons zelfs thuis verplaatsen. Dynamischer, snellere ritmemuziek is het meest geschikt voor sport. De beukende bas, het pulserende tempo versterken de goede stemming en motiveren je om in beweging te blijven. Als de kamer of hal echter resoneert, kan de muziek zijn positieve effecten niet uitoefenen. Traditionele bouwmaterialen zijn niet in staat om diepere geluiden te absorberen, dus geluiden stuiteren heen en weer tussen muren, wat het geluid sterk verslechtert en ook een buitengewoon slecht effect heeft op het lichaam. Constante, langdurige ruis, vervormde muziek kan ook leiden tot hoofdpijn, spanning en vermoeidheid van het oor. Door gebruik te maken van akoestische geluidsabsorberende panelen en diffusorelementen worden deze problemen geëlimineerd en hebben we een aangenaam geluid.

Helaas worden velen van ons blootgesteld aan dagelijkse stress-effecten die niet kunnen worden vermeden. Met regelmatige lichaamsbeweging kunnen we de strijd aangaan met druk, stress en spanning. Sport maakt adrenaline vrij in ons lichaam, zuivert onze gedachten en verbetert natuurlijk onze fysieke conditie en fitheid. Het is vaak moeilijk om aan sport te beginnen, maar als we een goed muziekstuk aanzetten en ervoor trainen, wordt de sport veel gemakkelijker en leuker. Degenen die regelmatig sporten of sporten, zullen het gemakkelijker vinden om door ziekten te komen of zelfs om infecties te vermijden dankzij een versterkt immuunsysteem.

Voor het sporten dragen wij speciaal voor dit doel gemaakte kleding en schoenen! Het materiaal van deze sportkleding neemt zweet op, terwijl het tegelijkertijd goed geventileerde materialen gebruikt. Zelfs comfort en een goede houding zijn belangrijke overwegingen.

Als we naar de sportschool gaan of calorieën verbranden tijdens fitnesslessen, is het belangrijk dat de kamer niet wordt weergalmd, we kunnen het geluid veel verbeteren door akoestische panelen te gebruiken, zodat de muziek die tijdens het sporten wordt beluisterd niet alleen goed is voor onze oren en de staat van geest, maar verbetert ook onze prestaties. We hoeven het sporten niet op te geven, ook al worden we door een coronavirus-epidemie binnen de vier muren gedwongen. Als je thuis aan het trainen of sporten bent, in je woonkamer, kun je naar muziek luisteren op je telefoon of laptop, maar voor een perfect geluid is het goed om speakers van goede kwaliteit te krijgen en dat wordt natuurlijk aangeraden.o plaats akoestische panelen op de wanden en het plafond van de kamers. Het is nooit te laat om te beginnen met sporten, sporten, ongeacht onze leeftijd! Iedereen kan de bewegingsvorm vinden die ze graag doen en effectief zijn. Er zijn ook meer intense, snelle sporten en kalmere, langzamere bewegingen zoals yoga. Yoga streeft naar harmonie en vrede, dus ook tijdens yoga moet rekening worden gehouden met de ontwikkeling van geschikte akoestische omstandigheden. Terwijl we yoga doen, is aangename muziek een heel belangrijk onderdeel van yoga-oefeningen, dus perfecte geluiden zijn ook essentieel voor deze vorm van beweging!