Economie

Start-up Sportdeal.nl haalt 1 miljoen aan groeigeld binnen

De Groningse start-up Sportdeal.nl heeft een investering van 1 miljoen euro binnengehaald. Op dit platform kunnen groothandels en sportretailers hun (sport)producten aanbieden aan de consument.


Leestijd: 1 minuut

Start-up Sportdeal.nl haalt 1 miljoen aan groeigeld binnen
Start-up Sportdeal.nl haalt 1 miljoen aan groeigeld binnen

Jurjen Fröling oprichter van SportDeal is blij met de aangetrokken investering. “Al snel na de lancering merkten we dat er grote mogelijkheden zijn voor ons platform. Door de grote vraag zijn we op zoek gegaan naar investeerders zodat we de groei kunnen maken die de huidige markt mogelijk maakt.” Al snel stonden investeerders in de rij waardoor binnen één maand het beoogde doel werd behaald, aldus de ondernemer.

Het geld wordt gebruikt om het IT-platform verder te ontwikkelen. Ook zal er geïnvesteerd worden in de expertise in online marketing. “Binnen ons model behoudt de retailer de order én de klantgegevens waardoor wij wat extra’s bieden ten opzichte van de concurrentie. Wij willen optimale marketing verzorgen en de partners helpen beter te worden in de online verkoop. Niet alleen in Nederland, maar in héél Europa.”  

Fröling benadrukt het verschil in businessmodel van SportDeal ten opzichte van veel concurrenten. “In een landschap dat gedomineerd wordt door een aantal top e-commerce spelers die zowel eigen producten verkopen als producten van partners, ontstaan er tegenstrijdige belangen. Wij willen de neutrale speler zijn die zij aan zij met de aangesloten partner één belang waarborgt. Namelijk gezamenlijk meer online omzet genereren uit hun eigen assortiment.”

Uitbreiding naar andere branches ziet Fröling op korte termijn niet gebeuren. “Wij helpen onze partners met het gehele assortiment dat ze willen aanbieden, maar de focus ligt duidelijk in de Sport, Leisure & Outdoor. We hebben nu al moeite met het aansluiten van alle aanvragen omdat we kwaliteit willen leveren voor de partners met wie we samenwerken. Gewoon producten live zetten gaat niet het maximale rendement opleveren. Door persoonlijk contact met de partner, onze kwaliteit van online marketing & sales en de volle focus op de omzetpotentie zorgen we er samen voor dat we onze doelen behalen.”