Economie

Partnerbijdrage

Startup RemoteNext biedt technische bedrijven toegang tot wereldwijd talent

Een krappe arbeidsmarkt, stijgende loonkosten en de moeite om technisch talent te binden: bedrijven in Nederland hebben te maken met uitdagingen. De oplossing? Die ligt volgens Bert Blaauw en René Ratering, oprichters van de startup RemoteNext, in het buitenland. In landen zoals India en Zuid-Afrika is namelijk veel gemotiveerd en beschikbaar talent, zien de mannen. Je moet de professionals alleen wél weten te vinden en goede afspraken maken. Daarvoor kunnen Nederlandse bedrijven vanaf heden terecht bij RemoteNext in Groningen.


Leestijd: 2 minuten

Schaarste technisch personeel

Er is momenteel een groot tekort aan technische professionals in Nederland. Die wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder een vergrijzende beroepsbevolking, een gebrek aan aantrekkelijke carrièremogelijkheden voor jongeren en een verschil tussen de vraag naar technische vaardigheden en het aanbod van gekwalificeerde kandidaten.

Ratering benaderde Blaauw in maart 2022 met het idee om engineers vanuit India online in te zetten bij bedrijven in Europa. Ratering: “Vanuit mijn bedrijf R.R. Maritime Engineering hebben we al meer dan 15 jaar een uitstekende samenwerking heb met een groot ingenieursbureau in India. Sommige van mijn technische projecten worden door een groot ingenieursbureau ondersteund met de inzet van remote engineers.”

RemoteNext

Met RemoteNext kunnen bedrijven remote engineering professionals vanuit het buitenland inzetten. In onder andere de financiële dienstverlening en ICT is dit al jarenlang een veel toegepast bewezen concept. “De loonkosten zijn veel lager dan in Nederland en het aanbod is gigantisch groot. Het inhuren van remote professionals kan een grotere flexibiliteit, efficiëntie en geografische bereik van het bedrijf vergroten.”

Voorbeelden van functies die RemoteNext momenteel kan vervullen, zijn: tekenaar/constructeurs, engineer/designers, FEM engineers en structural engineers. Naast het vinden van het juiste personeel, zorgt RemoteNext goed voor de remote collega’s. “Ze krijgen marktconforme salarissen, de juiste trainingen, optimale begeleiding en een fijne werkplek op het lokale kantoor.”

Expertise combineren

Ratering en Blaauw hebben elkaar jaren geleden ontmoet op het Zernikepark in Groningen. Sindsdien zijn ze beiden succesvol ondernemer in hun eigen specifieke marktsegment. Hun kennis en kunde komt nu samen in het bedrijf RemoteNext. De startup biedt een breed scala aan engineering expertise en vaardigheden, waardoor Nederlandse bedrijven kunnen profiteren van de ervaring en kennis die door RemoteNext wordt aangeboden.

Ook profiteren van remote talent?

RemoteNext is vanaf heden beschikbaar voor Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar remote engineering professionals, onder andere vanuit India en Zuid-Afrika.

RemoteNext BV

Rozenburglaan 1

9727 DL Groningen

050 – 8003400

info@remotenext.nl