Economie

Sterrenrestaurant Noor in Groningen geeft studenten 50 procent korting

Het onlangs met een Michelinster bekroonde restaurant Noor in Groningen geeft studenten dit najaar 50 procent korting op de gehele rekening. Eigenaren en chefs Marleen en Jeroen Brouwer willen eten in een toprestaurant toegankelijker maken voor studenten en daarmee investeren in potentiële gasten van de toekomst. Het studentenaanbod loopt van september tot en met december 2022 en is elke tweede dinsdag van de maand geldig.


Leestijd: 1 minuut

Studentenactie sterrenrestaurant Noor al binnen twee uur uitverkocht
Studentenactie sterrenrestaurant Noor al binnen twee uur uitverkocht

Topgastronomie toegankelijk maken voor studenten

Noor opende op 1 maart 2022 officieel hun deuren in Hoogkerk. Op 30 mei kregen de chefs hun eerste ster uitgereikt door restaurantgids Michelin. Jeroen: “We realiseren ons dat een Michelinster een drempel kan vormen voor jonge mensen die interesse hebben in goed eten en drinken. Daarom willen we studerende jongeren die interesse hebben in gastronomie de kans bieden om voor een betaalbare prijs te eten in een toprestaurant. We herinneren ons nog goed dat eten op niveau vaak onbereikbaar voor ons was toen wij nog studeerden, terwijl we als culinaire gekken zo graag inspiratie op wilden doen. Ook jongeren die een horeca-opleiding volgen willen we de beleving laten ervaren waar wijzelf vroeger enthousiast van werden en die ons de motivatie gaf om nog harder te knokken om de top te bereiken.” 

Door studenten een substantiële korting van 50 procent op de gehele rekening aan te bieden kunnen ze volgens de chefs kennismaken met eten op niveau. “We hopen dat ze de potentiële gasten van de toekomst zijn.”

Voorwaarden en reserveren

De kortingsactie loopt van september tot en met december 2022 en is geldig op elke tweede dinsdag van de maand. De actie is van toepassing op studenten tussen de 18 en 25 jaar die daadwerkelijk studeren en die dat kunnen aantonen. Tafelgenoten die niet voldoen aan de actievoorwaarden betalen de reguliere prijzen. De actie is niet geldig in combinatie met arrangementen, vouchers of andere kortingsmiddelen. 

Reserveren kan via het reserveringssysteem op de website van Noor, waarvoor de beschikbare datums een speciale studentenoptie te zien is. Reserveren kan vanaf drie maanden tevoren.

Foto: Chantal Arnts