Economie

Partnerbijdrage

Stijlvol wonen: actuele trends eettafels

Ben jij een trendbewuste inwoner van Groningen, richt jij je huis graag stijlvol in en hou je van gezellig tafelen? Let dan goed op, want in dit artikel lees je alles over de actuele trends op het gebied van eetkamertafels. Deze informatie zal je helpen bij het uitkiezen van een nieuwe dinertafel en het gezellig inrichten van de eethoek.


Leestijd: 3 minuten

Stijlvol wonen: actuele trends eettafels
Stijlvol wonen: actuele trends eettafels

Dit jaar zijn met name eettafels met organische vormen een enorme trend. Dergelijke tafels hebben een ontwerp met natuurlijke, ronde lijnen. Zo kom je bijvoorbeeld veel ronde en ovale tafels tegen, maar ook design eettafels met asymmetrische vormen zijn helemaal hip. Als je een dinertafel met een organische look neerzet krijgt de ruimte meteen een zachte sfeervolle uitstraling. Een ander voordeel van een tafel met ronde vormen is dat je je niet kunt bezeren aan een scherpe hoek. Verder draagt vooral een ronde tafel bij aan extra gezelligheid. Je kunt namelijk veel gemakkelijker met iedereen die aan tafel zit praten dan bij een lange rechthoekige tafel.Dit jaar zijn met name eettafels met organische vormen een enorme trend. Dergelijke tafels hebben een ontwerp met natuurlijke, ronde lijnen. Zo kom je bijvoorbeeld veel ronde en ovale tafels tegen, maar ook design eettafels met asymmetrische vormen zijn helemaal hip. Als je een dinertafel met een organische look neerzet krijgt de ruimte meteen een zachte sfeervolle uitstraling. Een ander voordeel van een tafel met ronde vormen is dat je je niet kunt bezeren aan een scherpe hoek. Verder draagt vooral een ronde tafel bij aan extra gezelligheid. Je kunt namelijk veel gemakkelijker met iedereen die aan tafel zit praten dan bij een lange rechthoekige tafel.

Vintage designtafels blijven onverminderd populair. Vintage is zo gewild dat het zelfs een heuse woonstijl is geworden. Zo kun je via een tweedehands winkel of een gespecialiseerde online marktplaats naast unieke vintage eetkamertafels ook schitterende bijpassende stoelen en design tafellampen voor een lage prijs op de kop tikken. De vintage tafels zijn in vele vormen te koop. Vaak hebben ze een rond of ovaal tafelblad en dat sluit perfect aan bij de vorige trend.

Sinds een aantal jaren is er steeds meer aandacht voor het ontwerp van de tafelpoten. Misschien verwacht je dat alleen de vorm het tafelblad belangrijk is, maar de combinatie met het onderstel is erg bepalend voor het totaalbeeld. Je ziet op dit vlak hele bijzondere exemplaren voorbij komen. Zo is een zwart stalen onderstel in de vorm van een robuuste V of een X momenteel erg hip. Een eettafel met zo’n onderstel heeft een stoere uitstraling en past perfect bij een interieur in de industriële stijl. Daarnaast zie je ook steeds meer ontwerpen met slankere stalen poten. Dit geeft je tafel een chique look.

Wie weinig ruimte heeft kan het aanrechtblad verlengen met een bar en deze gebruiken als eettafel. Ook een losse bartafel met hoge stoeltjes of barkrukken is erg trendy. Zo’n oplossing is perfect als je een smalle eetkamer of keuken hebt of als je in een kleine studio woont. Bartafels zijn in vele afmetingen te krijgen, dus voor iedere ruimte is een passende oplossing te vinden.

Steeds meer mensen werken af en toe thuis. Er is niet altijd een aparte werkkamer met een bureau beschikbaar en dan is een  grote houten eettafel erg handig. Ook kun je door het werken aan de keukentafel energie besparen. Je hoeft dan immers zo weinig mogelijk kamers te verwarmen. Dit levert in deze tijden met hoge gasprijzen al gauw een flinke besparing op.