Economie

Subsidie voor bedrijfsadvies voor MKB-ers Groningen

Ondernemers in het MKB in Groningen kunnen sinds 1 augustus gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling voor bedrijfsadvies. De regeling is bedoeld voor Mkb’ers die werken aan groei en professionalisering van hun bedrijf. Wanneer zij daar wat hulp bij zouden kunnen gebruiken en een bedrijfsdeskundige in willen schakelen, kunnen ze een beroep doen op de nieuwe subsidieregeling.


Leestijd: 1 minuut

Via deze nieuwe regeling kunnen ze 50% van de inhuurkosten van een deskundige vergoed krijgen.

De regeling is opengesteld tot en met 15 december 2023 en geldt voor bedrijven binnen de gemeente Groningen die maximaal 250 medewerkers in loondienst hebben.

Waarvoor?

Subsidiabel zijn de volgende diensten van bedrijfsadviseurs:

  • Het opstellen van een adviesplan door een externe deskundige. Je kunt hierbij denken aan bijv. het opstellen van een plan voor verbetering van het werkproces, een marketing & salesplan, of een beleids- of financieringsplan;
  • Het inkopen van nieuwe producten, processen en diensten bij een externe leverancier met als doel het digitaliseren van de bedrijfsvoering en/of het ondersteunen van nieuwe verdienmodellen;
  • Het toepassen van software om bestaande producten, diensten of processen te verbeteren;
  • Het laten uitvoeren van een cybersecurityscan door een externe deskundige om je digitale weerbaarheid te versterken.

Hoeveel subsidie ?

Bedrijven komen in aanmerking voor de subsidie als de projectkosten minimaal € 2000,- bedragen. De gemeente subsidieert maximaal 50% van de totale projectkosten. Afhankelijk van de totale projectkosten ontvangt men minimaal € 1.000,- en maximaal € 2.500,- .

Men kan 1 subsidieaanvraag per mkb-onderneming indienen.

Meer informatie:

Kijk voor nadere informatie, voorwaarden en het aanvraagformulier op gemeente.groningen.nl/subsidies.      

Of bel 14050 en vraag naar de “subsidieregeling maatwerkadvies mkb”.