Economie

Supermarkten: ‘Haal alleen je gewone dagelijkse boodschappen’

Maandagochtend zijn er in het hele land vele duizenden vrachtwagens onderweg om de supermarkten weer te bevoorraden. De supermarktbranche roept iedereen echter op om vandaag alleen de boodschappen te kopen die je normaal ook dagelijks koopt.


Leestijd: 1 minuut

Supermarkten: ‘Haal alleen je gewone dagelijkse boodschappen’
Supermarkten: ‘Haal alleen je gewone dagelijkse boodschappen’

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft laten weten dat er nog steeds voldoende voorraden aan levensmiddelen, voedsel en hygiënische producten zijn. Hamsteren is dus ook nog steeds niet nodig. 

In het afgelopen weekend werd vrijwel dagelijks gehamsterd. Vooral lang houdbare producten als pasta, soepen en rijst bleken populair. Er ontstond een run op toiletpapier. De lege schappen deden vermoeden dat er geen voorraden zijn, maar dat is volgens het CBL absoluut niet het geval. Het was juist een transportprobleem om de voorraden tijdig aan te kunnen vullen. Daarom zijn er nu duizenden extra vrachtwagens ingezet en zullen in veel winkels extra vakkenvullers worden ingezet om de schappen vol te krijgen. 

Het CBL hoopt dat het aan het einde van de dag niet meteen weer met transportproblemen komt te zitten. “Koop alleen wat je nodig hebt!”