Economie

“Terrasproef in Groningen met inzet nieuwe technologie”

In Groningen moet een proef worden gedaan om terrassen weer te openen voor het publiek. Daarbij moet dan de nieuwste technologie worden ingezet, zodat de veiligheid wel wordt gewaarborgd. Daarvoor pleit de politieke jongerenorganisatie JOVD Groningen. Groningen zou volgens dit voorstel een voorbeeld kunnen zijn voor de rest van Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Deze versoepelingen worden dinsdagavond waarschijnlijk aangekondigd
Deze versoepelingen worden dinsdagavond waarschijnlijk aangekondigd

De JOVD Groningen roept de Veiligheidsregio Groningen, de gemeente Groningen en de Groningse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op om samen te werken en een proef met veilig terrasbezoek in Groningen mogelijk te maken. De JOVD Groningen wil hiermee tegemoet komen met de wens van veel horecaondernemers om de terrassen weer open te stellen. Voorzitter Tom Boer: “Natuurlijk willen wij dat de besmettingscijfers laag blijven, maar we kunnen niet als samenleving blijven stilstaan. Daarom willen wij laten onderzoeken wat er mogelijk is.”

Momenteel adviseert het OMT om de horeca gesloten te houden vanwege de naderende derde golf. De JOVD Groningen is echter van mening dat door gebruik te maken van nieuwe technologie, het mogelijk moet zijn om op een veilige manier een terrasbezoek mogelijk te maken.  Voorzitter Boer: “We zouden bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van sneltesten of de nieuwe blaastesten, zoals in Amsterdam gebeurt.”

De JOVD Groningen denkt dat het openstellen van de terrassen bijdraagt aan het afnemen van de drukte in plekken als het Noorderplantsoen en dat dit ook een enorme positieve impact zal hebben op de inwoners van Groningen. Bestuurslid Steven Braham zegt hierover: “Als het mogelijk blijkt dat de terrassen weer open kunnen, zou dat voor iedereen een echte win/win situatie zijn: ondernemers hebben weer inkomsten, werkgelegenheid voor studenten en Stadjers hebben weer een leuke vorm van ontspanning erbij.”