Economie

Partnerbijdrage

Thelonious Monster (USA) komt in juni naar Groningen

In juni 2021 mag Groningen een bekende band uit Amerika verwelkomen: Thelonious Monster. Vanzelfsprekend gaat het feest echter alleen door als de maatregelen het toelaten. Desalniettemin is het iets om naar uit te kijken.


Leestijd: 2 minuten

Thelonious Monster (USA) komt in juni naar Groningen
Thelonious Monster (USA) komt in juni naar Groningen

Voor nu moet men zich even met andere dingen vermaken dan concerten en uitgaan. Wandelingetje maken, auto wassen, administratie doen, energie vergelijken, verzekeringspakket doornemen en dat soort zaken. Een evenement als Eurosonic/Noorderslag – een heel weekend bandjes kijken en daar een traditionele eierbal bij snacken – komt nog te vroeg en is deze winter louter digitaal te beleven.

Thelonious Monster, de naar jazzlegende Thelonious Monk vernoemde rockband die in de jaren '90 furore kraaide met de hit Body & Soul, komt terug naar Nederland. Ze hebben na jaren van stilte een nieuw album en bijbehorende single uitgebracht: Buy Another Gun. Het album heet Oh That Monsteren de release ervan moet uiteraard vergezeld worden met een wereldtour. In totaal gaat de band in juni vijf concerten en een festivalshow doen in Nederland. Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Landgraaf en Groningen kunnen hun borst gaan natmaken.

De band werd in 1984 opgericht in Los Angeles. Hun eerste plaat werd geproduceerd door niemand minder dan twee leden van Red Hot Chili Peppers: Flea en Anthony Kiedis. Tweede album Beautiful Mess betekende na vele optredens de doorbraak in 1992, maar een jaar later viel het gezelschap uiteen. Na een aantal reünies en zijprojecten keerde Thelonious Monster begin deze eeuw terug op de podia en festivals, om vervolgens weer vele jaren radiostilte in te lassen. Bij het aankondigen van het nieuwe album en de komende tour zal de band 'drie keer is scheepsrecht' gedacht hebben.

Voor veel poppodia zijn het dit soort concerten waar hevig naar wordt gesnakt. Momenteel zijn alle poppodia in Nederland vooral bezig te overleven en met data te schuiven, hetgeen gezien de vele externe invloeden een hele klus is. Om deze dagen toch nog wat geld in het laatje te brengen moeten de poppodia creatief zijn. Zo worden borrelpakketten en merchandise via online webshops verkocht. Bij het kopen van een ticket voor Thelonious Monster of een ander concert is het daarom wellicht leuk om even in de webshop rond te neuzen. Zo help je jouw favoriete poppodium deze zware tijd door.