Economie

Partnerbijdrage

Tips voor het inrichten van jouw kledingkast

Een opgeruimde kledingkast is niet alleen functioneel, maar ook een echte eyecatcher. Hoe lekker is het om je kledingkast open te trekken en meteen de juiste items te kunnen vinden. Toch komt het vaak voor dat een kledingkast op den duur rommelig wordt. De kast is te vol, kleding wordt niet netjes opgevouwen, of alles wordt er maar willekeurig in gegooid. Wanneer je vervolgens een outfit zoekt voor een leuk feestje, of een nieuwe werkdag. Sta je  vol frustratie door de rommel te zoeken naar de juiste kleding. Frustrerend, tijdrovend en vooral onnodig. Met deze tips kun jij jouw kledingkast namelijk tip top inrichten. Het uitzoeken van een outfit wordt zo a piece of cake!


Leestijd: 3 minuten

Tips voor het inrichten van jouw kledingkast
Tips voor het inrichten van jouw kledingkast

Hangen of vouwen

Afhankelijk van de indeling en de grootte van jouw kledingkast ga je bepalen welke items je gaat hangen, en welke items je gaat vouwen. Het is aan te raden om kleding die snel kreukt altijd te hangen. Door kleding te hangen blijven ze namelijk kreukvrij. Items zoals dames blouses, blazers, pantalons of jurkjes kun je daarom altijd het beste ophangen. Basic shirtjes, jeans of dikke truien kunnen ook prima gevouwen worden. Wanneer je ervoor kiest om items te vouwen, is het fijn om lades in je kast te installeren. Op deze manier kun je per lade items bij elkaar leggen. Dit houdt de kledingkast overzichtelijk en netjes.

Sorteer op kleur voor rust in je kledingkast

Dameskleding kan vaak best wel kleurrijk zijn. Natuurlijk super leuk allemaal die felle kleurtjes of hippe prints, maar het kan ook nogal rommelig ogen. Door kleding per kleur bij elkaar te hangen zorg je voor meer rust in je kast. Je kunt hierbij het beste beginnen met de donkerste kleding en zo naar de lichte kleding toewerken. Op deze manier houd je rust en overzicht in je kledingkast. Vervolgens kun je de kleding ook nog per stijl bij elkaar hangen. Dus alle zwarte blouses bij elkaar of alle witte T-shirtjes bij elkaar. Begin met de items met lange mouwen en werk zo door naar de T-shirts, jurkjes en tops.

Gebruik de hoogte die je hebt

Kledingkasten gaan vaak behoorlijk de hoogte in. Misschien denk je, wat moet ik met die ruimte bovenin. Je kunt er immers vaak niet heel goed bij. De bovenste planken van een kledingkast zijn echter perfect voor spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld in de winter je zomerkleding hier kwijt en andersom. Zo heb je wel alles bij de hand, maar ligt het niet in de weg.

Houd je schoenen uit het zicht

Schoenen kun je het uit je kledingkast houden. Het oogt namelijk ontzettend rommelig en het is misschien ook niet altijd even hygiënisch. Je kunt er daarom het beste voor kiezen om voor je schoenen een fijn schoenenrek aan te schaffen dat je in een andere ruimte of bijvoorbeeld in de hal, of bijkeuken plaatst. Op deze manier blijft jou kast netjes en schoon.

Hoe houd je je kast netjes

Vaak is het probleem niet persé het inrichten van de kast. Door het volgen van  bovenstaande tips kom je immers al een heel eind. Het probleem ligt hem vaak in het netjes houden van de kast. Op den duur sluipt het er vaak toch weer in om items niet op de juiste plek terug te hangen, of om items niet meer netjes op te vouwen. Misschien heb je haast en denk je; dat komt later wel, of misschien heb je er gewoon geen zin in. Probeer de volgende tips altijd toe te passen om een opgeruimde kast te behouden:

–        Zorg ervoor dat er alleen kleding in je kast hangt die je ook echt draagt. Alle kleding die je niet meer draagt kun je bijvoorbeeld naar de kringloop of het goede doel brengen. Dit draagt ook bij aan een duurzame manier van leven.

–        Gebruik één soort kledinghangers. Wanneer je allemaal verschillende kledinghangers gebruikt, oogt dit al snel rommelig.

–        Installeer lades of gebruik een ladekast voor items die gevouwen kunnen worden.

–        Zorg dat jouw kledingkast alleen voor kleding gebruikt wordt. Ga er geen andere rommeltjes inleggen die je even nergens anders kwijt kan.

–        Neem altijd de tijd om gewassen kleding meteen netjes terug te hangen. Het kost even een paar minuten, maar zorgt wel voor een (blijvend) opgeruimde kledingkast.