Economie

Tom Kikkert in Banenwinkel: “Digitalisering biedt juist kansen”

De opkomst van digitalisering is niet het einde van fysieke winkels. In tegendeel zelfs, stelt retailexpert Tom Kikkert. Hij houdt volgende week, speciaal voor Groningse retailers, horecaondernemers en winkeliers, een presentatie in de Banenwinkel in de Zwanestraat. Elke bedreiging biedt ook weer kansen, zegt Kikkert tegen de Groninger Ondernemers Courant. Maar: dan moet je ze wel zien én weten wat je moet doen.


Leestijd: 1 minuut

Digitalisering, en daarmee online shoppen, wordt nog te vaak als bedreiging gezien, ziet Kikkert in de dagelijkse praktijk. Maar dat is veel te kort door de bocht, zegt hij. “Zoals streamingsdiensten niet het einde van de bioscoop betekenen, en bier en wijn uit de supermark de cafés en restaurants niet de das omdoen, zo betekent online shoppen niet het einde van de stenen winkel”, trekt Kikkert de vergelijking. Sterker nog, zegt hij: grote merken kúnnen helemaal niet zonder winkels.

Maar om je klanten te behouden én ook tevreden te houden, zul je als ondernemer wél in actie moeten komen. Hoe? Dat vertelt Kikkert op woensdag 3 juli tussen 08.30 uur en 09.30 uur in de Banenwinkel in de Zwanestraat.

Meer info of aanmelden? Klik dan hier.