Economie

Univé nieuwe hoofdpartner maatschappelijke stichting FC Groningen

FC Groningen heeft met coöperatie Univé een voor de club uniek partnership gesloten. Univé verbindt zich voor in ieder geval drie seizoenen als hoofdpartner aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en FC Groningen Opleiding. Door de samenwerking krijgt de jeugdtak van de club voor het eerst een andere shirtsponsor dan het eerste elftal.


Leestijd: 2 minuten

Univé nieuwe hoofdpartner maatschappelijke stichting FC Groningen
Univé nieuwe hoofdpartner maatschappelijke stichting FC Groningen

FC Groningen is blij dat het met Univé een prominente partner heeft gevonden die zowel de maatschappelijke ambitie met de club wil aanpakken als de Opleiding wil laten groeien. “We hebben met Univé een partner gevonden die gelooft in talent uit de regio,” zegt Manager Partnerships Bastiaan Fehrman. “Als Supporter van Sport is Univé bij uitstek de juiste partner voor onze maatschappelijke stichting en Opleiding. FC Groningen heeft een partner gevonden die concreet kan bijdragen aan de doelstellingen van onze stichting en ons kan helpen de volgende stap te zetten in de strijd tegen bewegingsarmoede.”

https://www.youtube.com/watch?v=Q-zS4Qgq1TI&ab_channel=FCGroningen

Stichting FC Groningen in de Maatschappij heeft de ambitie om bewegingsarmoede op te lossen in het verzorgingsgebied van de club. Een groot probleem dat de Trots van het Noorden samen met partners en andere topsportclubs met beide handen aanpakt middels Meer en Beter Bewegen programma’s voor alle leeftijdscategorieën.

“Met dit partnership zetten we samen met Univé in op talent uit onze Opleiding en ondersteunen we de regio door in ons achterland mensen uit alle leeftijdscategorieën meer en beter in beweging te brengen,” vervolgt Fehrman. “Binnen de Opleiding willen we de beste voetballers opleiden en zijn we een inspiratiebron voor de jeugd. Door te laten zien dat dromen kunnen uitkomen, dat hard werken loont en dat aanpakken in ons DNA zit. We zijn er met recht trots op dat dit partnership met Univé onze sportieve en maatschappelijke ambities met elkaar verbindt.”

Ook coöperatie Univé is verheugd met de samenwerking. “Als coöperatie vinden we het belangrijk dat we investeren in de ontwikkeling en het welzijn van de regio. We willen mensen inspireren tot meer beweging en sportdeelname en uiteindelijk een betere vitaliteit,” legt manager Harald de Bruijn van Univé uit. Namens Univé verklaart hij erg blij te zijn met de driejarige overeenkomst die de coöperatie en de voetbalclub overeenkwamen. “Samen gaan we met verschillende regionale initiatieven jong en oud activeren om in beweging te komen en willen we de toegang tot sport verbeteren. Gelijke kansen voor iedereen is essentieel, alleen dan komt talent ook echt boven drijven. We maken dit samen groter.”