Economie

UWV: aantal WW-uitkeringen in Groningen afgelopen fors gestegen

Als gevolg van de coronacrisis ligt het aantal Groningers met een WW-uitkering ‘fors hoger’ dan een jaar geleden. Dat meldt het UWV. Het gaat om een stijging van 7,4 procent.


Leestijd: 1 minuut

Ruim een derde minder WW-uitkeringen dan vorig jaar
Ruim een derde minder WW-uitkeringen dan vorig jaar

Eind januari telde Groningen 9.401 WW-uitkeringen, zo zegt het UWV. Vooral onder uitzendkrachten – onder andere werkzaam als bouwvakker, schilder of medewerker hoveniersbedrijf – steeg het aantal uitkeringen, maar ook in seizoengevoelige sectoren als bouw, landbouw en horeca.

Nog steeds kansen op werk in financiële sector

Volgens het UWV zijn niet alle sectoren even hard getroffen door de coronacrisis. Zo daalde de WW in de financiële dienstverlening het afgelopen jaar juist sterk. Uit onderzoek van UWV blijkt dan ook dat de impact van corona kleiner is bij financiële dienstverleners dan bij veel andere bedrijven.

“Financiële instellingen hebben onder andere minder last van afgenomen vraag naar hun producten en diensten. De pandemie heeft wel relatief veel impact op de financiële sector waar het gaat om de toegenomen inzet van digitale technologie en het thuiswerken”, zegt het UWV. Toch zijn er nog steeds goede baankansen voor bepaalde beroepen, vooral voor specialisten (ict, financieel, juridisch) op hbo en universitair niveau.