Economie

Vereniging voor ondernemers in noord-oosten van Groningen - VBNO - in de groei

De vereniging voor bedrijven en ondernemers in het noord-oosten van Groningen, VBNO, is in de groei. Donderdagmiddag houdt de vereniging haar algemene ledenvergadering.


Leestijd: 2 minuten

Vereniging voor ondernemers in noord-oosten van Groningen - VBNO - in de groei
Vereniging voor ondernemers in noord-oosten van Groningen - VBNO - in de groei

Bedrijvenvereniging VBNO houdt donderdag 25 november haar tradionele najaarsvergadering. De bijeenkomst is in het pand van Kartracing & Bowling in Groningen en begint 's middags om vijf uur. De VBNO is de bedrijvenvereniging voor de bedrijven gelegen in het Noord-Oosten van de gemeente Groningen. VBNO organiseert twee keer per jaar een algemene ledenvergadering. Donderdag is het de tweede van dit jaar.

Volgens voorzitter Guus Vries gaat het goed met de vereniging. "Het aantal leden is behoorlijk gegroeid, we zijn nu met bijna tweehonderd leden. De groei werd ook versterkt doordat we het afgelopen jaar ook een gratis lidmaatschap mochten aanbieden. Hopelijk zijn veel van die nieuwe leden zó geinteresseerd geraakt dat ze vanaf 1 januari lid blijven wanneer het lidmaatschap niet meer gratis is. De contributie blijft komend jaar 2022  nog beperkt tot 95 euro, en is daarna weer het normale tarief van 125 euro per jaar , maar dat is volgens ons voor velen toch nog steeds zeer interessant."

Dat de VBNO op vele fronten actief is voor ondernemers aan de oostzijde van de stad blijkt ook uit de veelzijdigheid aan onderwerpen op de agenda.

Aan de orde komen onder meer de begroting voor 2022 en een toelichting op de voorstellen voor steun vanuit het Ondernemersfonds Groningen. Ook komt het bestuur met nieuwe initiatieven om de communicatie met de leden verder te verbeteren, onder meer via een speciale app.

Ook wil het bestuur wat anders gaan werken. In 2022 pakken bestuursleden zelf taken op die in het verleden door een aparte verenigingsmanager werden verricht. Maar omdat bestuursleden het dan wel drukker krijgen is er ook een voorstel voor een vergoeding.

Netwerken

De intentie van het bestuur is om het zakelijke gedeelte van de vergadering omstreeks 18.00 uur afgerond te hebben. "Daarna kunnen we onder het genot van hapjes en een drankje de onderlinge contacten  aanhalen, want wij beschouwen het bieden van de mogelijkheid tot netwerken ook als een van de belangrijkste taken van onze vereniging", aldus Guus Vries.

(Bezoekers dienen uiteraard wel het corona-vaccinatiebewijs/QR code te kunnen tonen).