Economie

Partnerbijdrage

Voordeliger kleine én grote pakketten versturen via ParcelParcel

Baal jij ervan dat je telkens als je een pakket wilt verzenden daar de hoofdprijs voor moet betalen? Ook al is er op het oog meer dan genoeg concurrentie op het gebied van vervoersdiensten voor pakketten en kunnen de prijzen van vervoersdiensten per geval van elkaar verschillen, goedkoop is het nooit. Tenzij je gebruikmaakt van de diensten van ParcelParcel om je pakket te verzenden, want dan kun je een stuk voordeliger uit zijn voor het verzenden van zowel kleine als grote pakketten. We vertellen er meer over in dit artikel.

Hoe kan ParcelParcel goedkoper zijn?

Je vraagt je nu natuurlijk af hoe het kan dan ParcelParcel goedkoper zijn dan de bekende vervoersdiensten. Extra bevreemdend is het dan wellicht dat ParcelParcel zelf geen vervoersdienst, maar een tussenpersoon die gebruikmaakt van de diensten van grote vervoerders als DHL, TNT, DPD en Fed Ex. De slimmigheid die ParcelParcel toepast, is om groot capaciteit voor verzendingen in te kopen bij deze vervoerders. Daar krijgen ze vervolgens kwantumkorting op. Deze verzendcapaciteit wordt vervolgens ter beschikking gesteld aan de klanten van ParcelParcel zelf, die meeprofiteren van de kwantumkorting door lagere tarieven bij dezelfde vervoerders waar ze zelf veel meer betaald zouden hebben. Dat kan in sommige gevallen tot wel 70 procent schelen op de verzendkosten.

Grote pakketten versturen

Het is ook mogelijk om via ParcelParcel grote pakketten te versturen. De vervoerders waaruit je kunt kiezen hanteren wel nog steeds hun eigen regels voor de toegestane afmetingen van grote pakketten. Deze informatie vind je op de pagina van ParcelParcel over grote pakketten versturen. Belangrijk is ook met de weten dat de verzendkosten bij grote pakketten afhangen van de afmetingen, het gewicht en de bestemming van het pakket. Let daarbij goed op een eventueel verschil tussen het volumegewicht en werkelijke gewicht, want de vervoerder hanteert namelijk altijd het hoogste gewicht om de verzendkosten te berekenen. Dit neemt niet weg dat je via ParcelParcel nog steeds goedkoper uit bent. Voor ondernemers is het goed om te weten dat dat ook kan gelden voor verzenden van pallets via ParcelParcel.


Leestijd: < 1 minuut

Voordeliger kleine én grote pakketten versturen via ParcelParcel
Voordeliger kleine én grote pakketten versturen via ParcelParcel

De diensten van ParcelParcel kunnen door particulieren en ondernemers gebruikt worden voor verzendingen binnen Nederland, vanuit Nederland naar het buitenland of vanuit het buitenland naar een ander land, bijvoorbeeld Nederland. Het douaneformulier regelt ParcelParcel voor je. Heb je als klant een vraag of probleem? Dan kun je gewoon terecht bij de eigen klantenservice van ParcelParcel, die zich volledig voor je inzet.