Economie

Ondernemersverenigingen over de stand van de economie van Groningen

‘Hoe ziet u de situatie van bedrijven in Groningen momenteel en hoe kijkt u naar de toekomst?’. Deze vraag legt de Groninger Ondernemers Courant voor aan de voorzitters van bedrijvenverenigingen in Groningen. De gemeente Groningen telt, inclusief Haren en Ten Boer, namelijk zes bedrijvenverenigingen. De voorzitters van die verenigingen hebben een goed beeld van hoe het de bedriiven in hun deel van de gemeente Groningen vergaat, in deze corona tijd. Het eerste interview was met Klaas Holtman, voorzitter van de Bedrijvenvereniging WEST. Vandaag het tweede interview, met Guus Vries, voorzitter van de Bedrijvenvereniging VBNO.


Leestijd: 1 minuut

Ondernemersverenigingen over de stand van de economie van Groningen
Ondernemersverenigingen over de stand van de economie van Groningen

Veel bedrijven hebben het ongekend zwaar, geen omzet en ondanks de overheidssteun raken de reserves op. Sommige bedrijven staan op het punt van omvallen. Maar andere bedrijven hebben het juist ongekend druk. Hoe is de situatie in het gebied waar uw vereniging actief is?

“De VBNO heeft inmiddels bijna tweehonderd leden, de diversiteit in branches is erg groot. Onder onze leden bevinden zich relatief weinig specifieke horeca zaken, maar wel zijn er veel leisure-achtige bedrijven met horeca faciliteiten en bedrijven met de focus op evenementen. Voor met name deze laatgenoemde twee groepen zijn de consequenties van Corona zwaar. Van de retailers onder onze leden zijn er gelukkig veel ‘essentiële zaken’, zij kunnen dus voorlopig nog redelijk door.”

“Resumerend: het beeld onder de VBNO leden is dus wisselend, het is beslist niet alleen maar ellende, er zijn zeker bedrijven, die minstens zo goed renderen als voor de Coronatijd. Verder is het fascinerend om te zien hoe creatief sommige ondernemers zich ten tijde van deze crisis manifesteren. Prachtige ideeën om, met inachtneming van de steeds maar weer veranderende regels, toch hun bedrijfsvoering overeind te houden. Als VBNO hebben wij maar liefst zeventien van zulke initiatieven financieel kunnen ondersteunen, mede mogelijk dankzij Ondernemersfonds Groningen.”

Voor het volledige interview: klik hier