Economie

Partnerbijdrage

Waar houd je rekening mee bij het kiezen van een nieuwe hanglamp?

Wanneer je gaat verhuizen, denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan schilderen, behangen, eventueel een nieuw vloertje en mooie meubels. Toch is ook verlichting erg belangrijk. Een verhuisfitting is in eerste instantie handig, maar echt mooi is het niet. In dit artikel lees je informatie over het gebruik van de design hanglamp.


Leestijd: 2 minuten

Waar houd je rekening mee bij het kiezen van een nieuwe hanglamp?
Waar houd je rekening mee bij het kiezen van een nieuwe hanglamp?

Hanglampen zijn lampen die door middel van een kabel lager hangen dan het plafond. De meeste design hanglampen kun je op verschillende hoogtes hangen. Hierdoor kun je de lampen zo hoog of zo laag hangen als je zelf wilt. Zo kan niemand zijn hoofd eraan stoten en hangt een hanglamp jou niet in de weg.

De vorm van de hanglamp is belangrijk, maar ook de functie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een design hanglamp die rechthoekig is. Deze vorm vind je vooral terug boven rechthoekige eettafels. Een ronde hanglamp is weer meer gangbaar bij een ronde tafel. Ook in de zithoek vind je vaak ronde hanglampen of hanglampen met meerdere fittingen. Wil je een hanglamp die dimbaar is? Let daar dan op bij de aanschaf van een lamp.

Een dimbare lamp is handig. Hiermee kun je de gewenste intensiteit zelf bepalen. Zo kun je tijdens een avondje bankhangen de lamp sfeervol dimmen en juist feller zetten wanneer je aan het lezen bent. Door smart verlichting kun je in veel gevallen ook de kleur van het licht aanpassen en de lampen vanaf jouw telefoon besturen. Hierdoor hoef je nooit je bed meer uit omdat je vergeten bent het licht uit te doen.

Design hanglampen vind je niet alleen in de eetkamer of de woonkamer. Hanglampen staan ook hartstikke leuk in de slaapkamer, de hal of de overloop. In een slaapkamer hoef je over het algemeen niet heel veel licht. Het is zelfs beter om weinig verlichting te gebruiken voor het slapengaan. Veel licht, vooral blauw licht, verstoort de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Daarom is het ook verstandiger om voor het slapen gaan de telefoon aan de kant te leggen.

Het visitekaartje van de woning is natuurlijk de hal. Daar komen de bezoekers binnen en hier krijgen ze een eerste indruk van het huis. Een mooie design hanglamp nodigt uit om verder te komen. Met een design hanglamp kun je een statement maken. Over het algemeen heb je een vrij uniek exemplaar dat je zeker niet in elke woning zult aantreffen. Design hanglampen onderscheiden zich van andere hanglampen door hun vorm, functie of lichteffect.

Een goede keuze van een lichtbron is de LED-lamp. Deze lichtbronnen zijn zuiniger, gaan langer mee en zijn duurzamer. Daarnaast zijn veel ledlampen dimbaar, waardoor je jouw verlichting beter aan kunt passen op de gewenste lichtsterkte. Wat ook een heel groot voordeel is van LED is dat de lichtbronnen niet heet worden. Hierdoor zal je je niet snel branden wanneer je een pit verwisselt.

Met een hanglamp die past bij jouw smaak, interieur en leven kun je eigenlijk geen foute keuze maken. Op de website van Flinders.nl vind je ontzettend veel design hanglampen die zeker zullen voldoen aan jouw wensen.