Economie

Partnerbijdrage

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een platenspeler?

Ben je muziekliefhebber en houd je van het geluid dat vinyl geeft? Koop dan een Platenspeler, want dat geeft een unieke geluidskwaliteit. Daarnaast staat het ook nog eens mooi in de kamer. Wanneer is de platenspeler ontstaan en wat is het verschil met platenspelers van nu en waar moet je op letten bij het kopen van platenspelers? Je leest alles over platenspelers in dit blog.


Leestijd: 1 minuut

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een platenspeler?
Waar moet je opletten bij de aanschaf van een platenspeler?

Wanneer ontstonden platenspelers?

De voorloper van de platenspeler (de grammofoon) ontstond in 1877, maar in 1958 groeide de verkoop van de platenspelers, doordat ze goedkoper werden en de muziek in stereo afgespeeld konden worden. De retro platenspelers zijn nog altijd erg populair, sterker nog, ze maken een echte come-back. De cd heeft tussentijds nog even voor een terugloop van de platenspeler gezorgd, maar nu anno 2020 heeft de platenspeler weer gewonnen.

Platenspelers van nu

Platenspelers zijn nog verder ontwikkeld dan in de jaren 60. De komst van vintagewinkels, pop-upstores en hipsters, zorgden voor de come-back. Nu zijn er nog altijd platenspelers van vroeger te krijgen bij onder andere kringloopwinkels en via Marktplaats, maar er zijn ook nieuwe platenspelers te krijgen. Deze hebben inmiddels bluetooth en ingebouwde speakers, maar ook aansluitingen voor geluidsinstallaties, sommige hebben zelfs nog een cd-speler bij in de platenspeler en de aansluiting voor een USB.

Waar op te letten bij kopen platenspelers?

Het kopen van een platenspelers is zo gepiept tegenwoordig. Online zijn er meerdere platenspelers te vinden. Onder andere Maxiaxi is een partij waarbij je betaalbare platenspelers kunt bestellen. Als je een platenspeler koopt, moet je eerst de volgende twee punten duidelijk hebben:

  • Wat wil je doen met je platenspeler?
  • Waar komt je platenspeler te staan?

Deze twee punten zijn belangrijk om jouw favoriete platenspeler uit te kunnen zoeken, want als je weet wat je wil doen met de platenspeler, weet je ook welke aansluitingen belangrijk zijn. Als je weet waar de platenspeler komt te staan, kun je rekening houden met bijvoorbeeld de kleuren of het materiaal.

Maxiaxi

Net werd er al Maxiaxi genoemd, dat is een speciaalzaak voor alle licht- en geluidsoplossingen. Ze verkopen dj-gears en alle materialen voor muziek- en goede geluidsliefhebbers. Van versterkers, tot speakers, tot microfoons en home en cinemasets.