Economie

Partnerbijdrage

Waarom het juist nu goed is om op de hoogte te zijn van de nieuwste technologische ontwikkelingen

Het is voor elk bedrijf belangrijk om mee te gaan met nieuwe technologische ontwikkelingen. In deze tijd waar de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen des te meer. Ben je niet op de hoogte van innovaties dan sta je al met 1-0 achter of misschien zelfs al wel meer. Vooral als je concurrentie wel oplet en innovaties toepast. De wereld van de technologie is snel en daarom is verandering en vernieuwing tot een constante factor verheven. Het is niet mogelijk om alle trends bij te houden, maar dat hoeft ook niet. Het gaat erom wat voor jouw bedrijfsbranche van belang is als het gaat om relevante technologische vooruitgang.


Leestijd: 1 minuut

Waarom het juist nu goed is om op de hoogte te zijn van de nieuwste technologische ontwikkelingen
Waarom het juist nu goed is om op de hoogte te zijn van de nieuwste technologische ontwikkelingen

5G is typisch een voorbeeld van een nieuwe technologische ontwikkeling waar niet iedereen van op de hoogte is. Ja, de term 5G is wel bekend, maar wat dat nu allemaal inhoudt, is voor velen nog maar de vraag. Een technologie spreker als Jesse van Doren laat graag zien hoe een nieuwe technologie als 5G zijn weg vindt in het ondernemen, werken en leven. Deze innovatie is een grote stap vooruit ten opzichte van het gebruik van 3G en 4G. De komst van 5G betekent dat de leefomgeving volledig te koppelen is aan internet. Er is sprake van een netwerk dat een gigantische rol gaat spelen in ieders leven en in elke onderneming. Bedrijven in de producerende sectoren profiteren onder meer van de mogelijkheden om alle apparaten op een netwerk aan te sluiten.

Er zijn op veel gebieden technologische ontwikkelingen gaande. Zo is er ook sprake van de intrede van een voice-generatie. Dat heeft alles te maken met de intrede van de voice-assistants in het leven. De voice technologie staat weliswaar nog in de kinderschoenen, maar brengt in de toekomst wereldwijd verandering. Er is wellicht nu nog weerstand, omdat het een ingrijpende verandering betreft in het persoonlijke leven. Dat was destijds ook het geval met de opkomst van de mobiele telefoon, waar nu niemand meer zonder kan. Als je op de hoogte blijft van technologische ontwikkelingen ben je automatisch al een stapje verder. Het is van groot belang om met de tijd mee te gaan of zelfs de tijd vooruit te zijn. Daarmee maak je als bedrijf zeker het onderscheid. Overigens is het bij de technologische innovaties wel van belang dat humanification de nodige aandacht krijgt. Zo blijft de technologie menselijk.