Economie

Partnerbijdrage

Waarom je een VPN nodig hebt in 2022

Sinds de start van de corona crisis is het gebruik van een VPN, Virtual Private Network, exponentieel toegenomen. Met het massale thuiswerken is dat ook erg logisch. Maar waarom maken steeds meer mensen gebruik van een VPN en waarom heb je (nog steeds) een VPN nodig in 2022?


Leestijd: 1 minuut

Waarom je een VPN nodig hebt in 2022
Waarom je een VPN nodig hebt in 2022

VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN past jouw IP-adres aan door verbinding te maken met een server uit een ander land. Hierdoor kun je anoniem het internet op en is jouw IP-adres (en dus ook locatie) geheim. Je gegevens zijn niet zichtbaar. Met een VPN-verbinding wordt internetten een stuk makkelijker en veiliger!

Wanneer je verbinding maakt met een veilige VPN ben je online volledig anoniem. Maar wat is een VPN eigenlijk en hoe werkt een VPN? Wij kunnen je daar veel over vertellen, maar wil je precies weten hoe een VPN werkt dan kun je het beste een kijkje nemen op de pagina Wat is een VPN van ExpressVPN. Hier kun je meer lezen over hoe een VPN werkt en wat je er mee kunt.

– Versleutel je netwerk

Met een versleuteld netwerk kun je internetten zonder dat je netwerk openbaar is. Ideaal bijvoorbeeld als je op een gastnetwerk moet werken. Hoe veiliger je verbinding hoe beter.

– Stream content over de hele wereld

Doordat een VPN je IP-adres verandert, is het mogelijk om te bepalen van welke server je gebruikt maakt. Op die manier kun je content bekijken die in zo’n land beschikbaar is. Wil je meer weten hoe dat in zijn werk gaat? Check dan deze pagina van de VPN Server van ExpressVPN waarin wordt uitgelegd hoe je gebruik kunt maken van een VPN service.

– Vind de beste deals online met een VPN

Met een VPN kun je ook een hoop geld besparen op vluchten en hotels. Je kunt het beste de prijzen vergelijken door verschillende VPN-locaties te proberen. Je meldt je dus aan op servers uit verschillende landen om de prijzen per locatie te zien.