Economie

Waarschuwing aan Groningse ondernemers: pas op, stremmingen door wegwerkzaamheden!

De wegwerkzaamheden aan de ringwegen in Groningen vorderen hard. Zó hard dat er volgend jaar een eindsprint kan worden ingezet waarna in september 2024 de aanpak van de zuidelijke ringweg klaar is. Maar daarom moet er ook dit jaar nog veel werk worden verzet, en dat zorgt de rest van dit jaar voor overlast en stremmingen. Ondernemers in Groningen en omgeving zullen daar rekening mee moeten houden, en zich daar logistiek op moeten voorbereiden. Dat was de boodschap gisteren tijdens een bijeenkomst van Bedrijvenvereniging WEST, waar informatie werd gegeven over de stand van zaken rond de aanpak van de zuidelijke – en delen van de westelijke ringweg.


Leestijd: 1 minuut

Waarschuwing aan Groningse ondernemers: pas op, stremmingen door wegwerkzaamheden!
Waarschuwing aan Groningse ondernemers: pas op, stremmingen door wegwerkzaamheden!

De bijeenkomst werd gehouden in De Coendersborg. Bert Kramer, woordvoerder van de Aannemer Combinatie Herepoort, gaf een opsomming van alle werkzaamheden die dit jaar en volgend jaar nog moeten worden uitgevoerd. En deze leiden in sommige gevallen tot stremmingen, bijvoorbeeld op het gedeelte Groningen -Hoogkerk, aan het Vrijheidsplein of Julianaplein.

Al deze stremmingen zullen duidelijk worden aangekondigd via de website van Groningen Bereikbaar. Maar Kramer spoorde zowel ondernemers als bezoekers van Groningen aan om zich vooral even voor te bereiden op een bezoek aan de stad.

“Al deze werkzaamheden zijn nodig om in 2024 een eindsprint te kunnen maken. Die moeten er toe leiden dat we in september grotendeels klaar zijn en het verkeer daarna gebruik kan maken van de nieuwe tunnel en de nieuwe wegen”, aldus Bert Kramer.

Voorzitter Klaas Holtman steunde de oproep van Kramer om bedacht te zijn op de komende werkzaamheden. “De stad is constant in verbouwing. Gelukkig kun je nu op sommige gedeeltes al zien hoe mooi het wordt. Ik ben er van overtuigd dat de stad er uiteindelijk echt héel veel beter op wordt. Maar voorlopig moeten we nog even afzien en door de zure appel heen blijven bijten”, zo betoogde hij.

De organisatie Groningen Bereikbaar zal de komende tijd ook extra campagne voeren om mensen bewust te maken van overlast door wegwerkzaamheden. “Check voor je vertrek!”, is de kern van de boodschap die Groningen Bereikbaar zal uitstralen, waarbij mensen worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of in elk geval thuis op te starten, waardoor files kunnen worden vermeden.

Bert Kramer
Bert Kramer