Economie

Partnerbijdrage

Wat doen tijdens de voorjaarsvakantie? 5 tips

In deze lockdown is het altijd fijn om iets te hebben waar je op vooruit kunt kijken. Gelukkig staat de voorjaarsvakantie weer om de hoek. Helaas kunnen we, zoals het er nu naar uitziet, niet naar een pretpark of lekker uit eten, maar niet getreurd want er zijn nog ontelbare leuke activiteiten die je tijdens de lockdown wel kunt doen. Of je nu een activiteit zoekt met een paar vrienden, je nieuwe date of je familie, in dit blogartikel geven we je leuke tips voor een activiteit in de voorjaarsvakantie.


Leestijd: 2 minuten

Wat doen tijdens de voorjaarsvakantie? 5 tips
Wat doen tijdens de voorjaarsvakantie? 5 tips

Hoewel alles in Groningen dicht is, kun je de stad juist nu heel goed leren kennen. Doordat het rustig is in het centrum vallen de mooie oude gebouwen en grachten juist meer op. Maak tijdens de lockdown een mooie stadswandeling. Haal een koffie to-go bij je favoriete lunchroom en ga op pad.

Ken je Groningen nu onderhand wel? Dan is het ook leuk om een dagje een andere stad te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar Utrecht of Rotterdam. Of rij naar Deventer of Breda en maak hier een wandeling. Hier kom je normaal misschien niet zo vaak, maar ook in deze steden is veel te ontdekken.

Wanneer je er echt even tussenuit wilt, is het huren van een vakantiehuisje natuurlijk ideaal. Kies bijvoorbeeld voor een huisje bij de Veluwe en ga lekker wandelen, of boek een huisje aan zee en waai daar lekker uit. Het huren van een vakantiehuisje in Nederland is erg populair in de lockdown, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

In het zuiden van Nederland wordt de voorjaarsvakantie ook wel carnavalsvakantie genoemd. Genoeg reden dus om een verkleedfeestje te organiseren. Haal je carnavalskleding, zoals een fout trainingspak of hippie kleding van zolder en hang ballonnen op. Zo maak je er een leuk feestje van met je huisgenoten.

Zin in competitie? Dan is deze vakantie perfect voor spelletjes. Of je nu met je partner de strijd aangaat of je hele gezin bij de competitie betrekt, een dag vol spelletjes is altijd leuk. Deel de groep in teams in en ga de strijd met elkaar aan. Wissel bordspellen af met kaartspellen, maar vergeet ook zeker de Oud-Hollandse spelletjes niet. Denk hierbij aan zaklopen, spijkerpoepen en koekhappen.

De restaurants zijn helaas gesloten, maar gelukkig zijn er heel veel andere manieren om heerlijk thuis uit eten te gaan. Zo kun je jezelf uitsloven in de keuken en een 3-gangen maaltijd op tafel zetten. Laat iedereen bijvoorbeeld een gerecht maken en stem hier de drankjes op af. Of maak die gerechten uit dat ene kookboek wat je al jaren in de kast hebt liggen. 

Je kunt er ook voor kiezen om een restaurant box bij een van je favoriete restaurants in Groningen te bestellen. In deze box zitten heerlijke gerechten die je vaak alleen maar hoeft op te warmen. En je steunt ook nog eens de lokale horeca. Win-win dus! Welke van deze vijf activiteiten ga jij deze voorjaarsvakantie doen?