Economie

Partnerbijdrage

Wat gaat consumerend Nederland in 2022 kopen?

Waar gaan we ons op richten in 2022? Wat worden populaire trends en producten volgend jaar? Graag aan de slag met je eigen onderneming? Maar weet je nog niet precies wat je wilt gaan verkopen? Hierbij enkele ideeën wat voor leuke dingen je kunt gaan vermarkten waar volgend jaar zeker veel vraag naar is.


Leestijd: 2 minuten

Wat gaat consumerend Nederland in 2022 kopen?
Wat gaat consumerend Nederland in 2022 kopen?

De speelgoedmarkt is in 2021 al immens aan het stijgen. Een trend die volgend jaar zal doorzetten naar nieuwe hoogtes en records. Actiefiguren, kunstzinnige producten zoals knutselwerk, bouwsets, speelpoppen, spelletjes en puzzels, speelgoed voor baby’s en peuters, elektronica voor jongere kinderen, miniatuur auto's en voertuigen, speelgoed voor buiten en sportartikelen, leesboekjes, vliegend speelgoed. Met speelgoed kan ieder kind werken aan zijn of haar motoriek, wordt ieders fantasie verrijkt en tevens helpt het ouders om de kinderen te entertainen terwijl vader en moeder druk zijn met het werk of het huishouden. De populariteit van speelgoed valt te achterhalen door te kijken naar het aantal zoekopdrachten voor bijvoorbeeld een zoekterm als ‘speelgoed’. Online webshops richten zich met linkbuilding op populaire speelgoed termen en worden hierdoor nog beter bezocht.

Een onderdeel van je dagelijkse outlook die iedere dag van het jaar goed verkoopt, met als top periodes rond de feestdagen of andere jaarlijks terugkerende speciale gelegenheden. Schoenen die op maat gemaakt worden, bestaande schoenenmerken doorverkopen of tweedehands schoenen via online marktplaatsen aanbieden. Wereldwijd is de marktomvang van de schoenenindustrie maar liefst 370 miljard dollar waard, oftewel geen gebrek aan mogelijkheden om schoeisel online te gaan verkopen.

DIY oftewel lekker doe-het-zelven is een van de toenemende en duurzame trends in de toekomst. Eigenhandig aan de slag gaan met woningverbetering zoals het installeren van je mobiele airco. Hierdoor worden producten zoals elektrisch gereedschap, slijpmachines of zagen steeds meer verkocht. De markt voor elektrische boormachines alleen al zal rond 2025 naar verwachting meer dan 15 miljard euro gaan bedragen. Dankzij vele accessoires en uitbreidingsmogelijkheden wordt het een veelzijdig en voor vele toepassingen te gebruiken product. Accessoires zoals boren, bitsets, opbergtassen, extra accu’s en vele andere accessoires maken met een interessant en veelzijdig product.

Dit gereedschap kan voor vele toepassingen gebruikt worden. Of het nu gaat om het in elkaar zetten van een nieuwe kast of meubel of het uitvoeren van een gehele verbouwing van de woning, iedereen kan wel een boormachine gebruiken. Voor de ene klus wat zwaarder gereedschap en voor de andere klus wat lichtere tools.

Het lijkt er misschien op dat we steeds meer digitaal gaan werken. Maar desondanks blijft schrijfgerei een populair instrument in ons dagelijks leven. Nieuwe en innovatieve multifunctionele schrijf gereedschappen worden nog steeds in vele getallen ontwikkeld. Er zijn verschillende markten voor deze producten namelijk de studenten, artistieke mensen, stijlvolle markt voor de rijke bevolking en zakelijke groep. Er zijn verschillende soorten pennen en potloden; variërend van de viltstift tot een potlood wat het mogelijk maakt om een breed assortiment of juist zeer gerichte doelgroepen te benaderen.